Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατί “σιωπή” για το σκάνδαλο NOVARTIS;

Άκρα του τάφου σιωπή έχει πέσει για το σκάνδαλο Novartis από τα… συστημικά μέσα ενημέρωσης. Τα λαλίστατα σε άλλες περιπτώσεις ΜΜΕ ασχολούνται από ελάχιστα έως καθόλου με τη μεγάλη εισαγγελική έρευνα που διεξάγει με ταχείς ρυθμούς η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο ψηλά έφθασε η ροή του “μαύρου” χρήματος από τη Novartis.

Γράφει η: Δέσποινα Μπρούσαλη

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η “σιωπη” δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι πληροφορίες μιλούν για εμπλοκή στο σκάνδαλο πρώην κυβερνητικών στελεχών (πρώην υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και πρώην πρωθυπουργού) με τα οποία τα ΜΜΕ, που τώρα τηρούν σιγήν ιχθύος, είχαν αγαστή συνεργασία.

Ο βασικός λόγος, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι, είναι ότι η εισαγγελική έρευνα θα αποκαλύψει ΜΜΕ και δημοσιογράφους στην Ελλάδα που λάμβαναν χρήματα από τη Novartis.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγείλει οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις αμερικανικές αρχές -που έχουν αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές- ελληνικά ΜΜΕ και Έλληνες δημοσιογράφοι έπαιρναν μεγάλα χρηματικά ποσά είτε για να κάνουν έμμεση διαφήμιση στη Novartis, είτε για να ασκούν κριτική σε όσα πολιτικα πρόσωπα λάμβαναν αποφάσεις μη αρεστές στην εταιρεία.

Όπως έχει γράψει η “Κυριακάτικη” εφημερίδα αυτή τη στιγμή στην εισαγγελική έρευνα, που διεξάγεται από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και την εισαγγελική της ομάδα, κυοφορούνται εξελίξεις -και για τα πρόσωπα από τον εκδοτικό και το δημοσιογρφικό χώρο- και τα νέα αναμένονται από Σεπτέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ