Οποιοσδήποτε πολίτης της χώρας μπορεί να εκφράζει την γνώμη του για τις δικαστικές αποφάσεις υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ κάλυψε πλήρως τον Π. Kαμμένο για την υπόθεση του Noor 1.

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ ότι είναι ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων που ξέσπασαν στην Αθήνα - μετά την απόφαση του Πενταμελούς εφετείου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας - είπε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής σημείωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει τις λεκτικές επιθέσεις σε βάρος των δικαστών και τα μεμονωμένα επεισόδια έξω από το Εφετείο.

«Η ΝΔ περίμενε να συμβεί ότι έγινε και το 2008 στην Αθήνα. Θα έτριβαν τα χέρια τους αλλά δεν τους βγήκε αυτή η ιστορία και τώρα προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς εφετείου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας, είπε οποιοσδήποτε πολίτης της χώρας μπορεί να εκφράζει την γνώμη του για τις δικαστικές αποφάσεις - Η κριτική σε μια δικαστική απόφαση δεν σημαίνει και παρέμβαση υποστήριξε. Σημείωσε ακόμα ότι η συγκεκριμένη απόφαση αμφισβητείται και από την μειοψηφία του Δικαστηρίου (τους 2 από τους πέντε δικαστές ).

«Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη σημαίνει ότι πριν την λήψη της μιας δικαστικής απόφασης κάποιος παρεμβαίνει. Έγινε τέτοιο πράγμα;;; Επηρεάστηκε η κρίση των δικαστών;» αναρωτήθηκε.

Όσον αφορά την υπόθεση του Noor 1 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάλυψε πλήρως τον Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Την Παρασκευή συζητείται στην Ολομέλεια η υπόθεση. Έχει καταρρεύσει το αφήγημα της ΝΔ. Έχουν μεγιστοποιήσει την προτροπή του υπουργού σε έναν καταδικασμένο να δώσει στοιχεία και να μην φοβάται. Εχουν γίνει ιμάντας μεταφοράς επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε αναφερόμενος στη ΝΔ ο Σταύρος Κοντονής.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή από την πρώην πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για την ενίσχυση του νομικού γραφείου της γ.γ. Πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «υποκρισία» από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
protothema.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top