Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βόμβες Καμμένου: «Η σχέση Μαρινάκη με το Noor 1 και τα… πιστόλια του» (video)

Μπουρλότο έβαλε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, για την υπόθεση του Noor 1 και τη «σχέση που έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που γνώριζε τα πάντα από την αρχή» όπως είπε.

Ο κ. Καμμένος, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, τη Δευτέρα, αναφέρθηκε στον διάλογο που είχε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, o oοποίος επιβεβαίωσε «εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor 1».

Αναλυτικά η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας από το βήμα της Βουλής.

«Και προχωράμε στο τρίτο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν να επαναφέρω το θέμα του διαλόγου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Αφού η αντιπολίτευση σηκώνει την σημαία της κάθαρσης για την πιο βρώμικη υπόθεση ναρκωτικών που έχει φτιαχτεί ποτέ στη χώρα, αφού ασχολείται με αστειότητες που γράφουν μέσα ενημέρωσης που κατέχει εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αφού υιοθετούν πρακτικές εκφοβισμού του ανακριτή και της Εισαγγελέως, προκειμένου να μην προβούν στη συνέχιση της έρευνας, τότε θα σας πω ακριβώς το διάλογο που είχα τα 21 λεπτά και θα σας πω ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συζήτησης με τον ισοβίτη, που αφού ειδοποιήθηκα από το δημοσιογράφο Τριανταφυλλόπουλο ότι ήθελε να μιλήσει, μίλησα μαζί του.

Επιβεβαίωσε ο Γιανουσάκης στα τηλεφωνήματα σε αυτά τα 21 λεπτά και επανέλαβε τις τέσσερις σελίδες του φύλλου εξετάσεως ως μάρτυρα, που αναφέρεται ο ίδιος την 23η Ιουλίου του 2015, ημέρα Πέμπτη στον ανακριτικό υπάλληλο σε σχέση με εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor 1.

Καθίστε και διαβάστε. Τα καταθέτω στη βουλή, βγήκαν πλέον στην εκπομπή του ΣΚΑΪ στη Δίκη, που το βράδυ μιλάει εναντίον του Μαρινάκη και το πρωί μιλάει εναντίον ημών που μιλάμε για το Μαρινάκη, όπου κατά λέξη ο ίδιος ο ισοβίτης μιλάει και αποδεικνύει την εμπλοκή σε παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Τον κατηγορεί για εμπλοκή και για γνώση του για την υπόθεση του Noor 1. Σας διαβάζω μία φράση του μόνο: «Ο Ευάγγελος Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή γνώριζε την μετοχική εμπλοκή του Κοτσώνη Αιμιλίου στο Noor 1. Δηλαδή πότε έγινε συνέταιρος του fund που αγόρασε το Noor 1. Αυτό μου το είχε αναφέρει προσωπικά ο Μαρινάκης Ευάγγελος, ο οποίος εξάλλου είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πορεία των τελευταίων δραστηριοτήτων του πλοίου αυτού, καθ’ όλη την διάρκεια της αγοράς του έως τον μέχρι τώρα χρόνο σύλληψής του».

Εγώ τον υποχρέωσα τον Ιούλιο του 2015 να τα πει αυτά; Εγώ πήγα και του πρόσφερα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση για να τα πει αυτά; Τον Ιούνιο του 15 υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από τον Μαρινάκη ή από τον Ιβάν ή από τον οποιοδήποτε τρίτο; Δεν υπήρχε καν θέμα ΔΟΛ.

Άρα ακόμα και το ίδιο επιχείρημα που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία για το αν δηλαδή παρενέβην εγώ εκ μέρους μάλιστα και της κυβέρνησης, προκειμένου να επηρεάσουμε την αγορά του ΔΟΛ που θα επηρέαζε εν συνεχεία και εμάς πολιτικά, καταρρέει διότι αυτές οι συγκεκριμένες καταθέσεις είναι από τον Ιούλιο του 15.

Κι αυτές τις καταθέσεις μου επανέλαβε ο ισοβίτης προκειμένου να ζητήσω διά του Υπουργού Δικαιοσύνης, ως υποχρεούμαι την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Και στην εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας ο ίδιος ο ισοβίτης λέει ότι δεν τον ξέρει ούτε θέλει να τον γνωρίσει τον Μαρινάκη. Έλα όμως που μετά τη διαβεβαίωση που του ‘δωσα και την επίσκεψη της εισαγγελέως που δεν την ξέρω ούτε την έχω δει στη ζωή μου ποτέ, ούτε της έχω μιλήσει ποτέ, ούτε για τρίτη υπόθεση, η οποία δέχεται αυτή την επίθεση.

Ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Να δώσει στην δικαιοσύνη ο ισοβίτης στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού στα Εμιράτα και όλες τις κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού στις αρχές και από τα έγγραφα που έδωσε στις αρχές τί αποδεικνύεται; Πρώτον: ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον οποίο δεν έχω προσωπικά καμία σχέση, ούτε προσωπικά. Ο αδερφός μου να ήταν μπλεγμένος στα ναρκωτικά θα τον κατήγγειλα. Βουλευτής δικός μου να ήτανε, μέλος της οικογένειας μου να ήτανε σε υπόθεση φουσκωτών, 300.000 παιδιά με τη σύριγγα στο χέρι, θα τον κατήγγειλα.

Ο Μαρινάκης λοιπόν τρία χρόνια δεν έχει δηλώσει στις αρμόδιες αρχές ότι έχει συνεργαστεί με ισοβίτη και του έχει στείλει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Δεύτερον: ότι εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται ότι ο δικηγόρος του Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. και γραμματέας της Capital στην Νέα Υόρκη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έβαζε κι αυτός χρήματα στον ισοβίτη από offshore εταιρία χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει.

Τρίτον: Στη συνέχεια προκύπτει ότι ο Γενικός Διευθυντής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ναυτιλιακή εταιρία Capital, Νίκος Συντιχάκης συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γιατί έφερε παράνομα και αδήλωτα στη χώρα 622.000 μετρητά. Ο δε ισοβίτης σε παλαιότερη κατάθεση του αναφέρει ότι τα μετρητά αυτά έρχονταν στην Ελλάδα το 2013 από λαθρεμπόριο πετρελαίου στα Εμιράτα σε συνεργασία του Βαγγέλη Μαρινάκη, του ισοβίτη, με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και τον Νίκου Συντιχάκη. Ξέπλυμα δηλαδή μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στα Εμιράτα.

Τρία χρόνια από τη σύλληψη του ναρκοπλοίου με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών και ηρωίνης από τους ήρωες του λιμενικού σώματος έρχονται στην επιφάνεια τέτοια αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να ερευνηθούν. Και εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ στη Βουλή των Ελλήνων να προστατεύει κάποιον για τον οποίο κατατίθενται στοιχεία. Είναι πρωτοφανές. Αλλά γιατί τον προστατεύει; Είναι φυσικό ότι μέσα στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κύριος Βορίδης είναι ο δικηγόρος του, πληρώνεται από αυτόν επισήμως. Ο κύριος Παπαδόπουλος ο άντρας της Αλεξίας Μπακογιάννη εργάζεται και πληρώνεται από τον κύριο Μαρινάκη. Είναι πιστόλι του. Τα παίρνει στα ίσια! Κάποιοι άλλοι «λαδώνονται» οικογενειακώς στο Εκάλη Κλαμπ και στο Namos και τυγχάνουν της υποστήριξης από τα Μ.Μ.Ε. Λόγω αυτής της στήριξης θα φτάσουμε στο σημείο στη Βουλή των Ελλήνων να υποστηρίζουμε κάποιον που πιθανώς, μπορεί να αποδειχθεί μπορεί και όχι, έχει εμπλοκή με τον πιθανό θάνατο 300.000 παιδιών;

Τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στη Γλυφάδα στα νησιά πεθαίνουν με τις σύριγγες στο χέρι κι εμείς θα ρθουμε εδώ επειδή παρεξηγήθηκε και θα βγάλουμε κατηγορούμενο τον Καμμένο, που ξέρει τι συμβαίνει στο Στρατό, που ξέρει τι σημαίνει τουρκική ηρωίνη και ξέρει ότι η Τουρκία με σχεδιασμό επί χρόνια ολόκληρα έβαζε στο στρατό ναρκωτικά κι εξολόθρευε πόλεις ολόκληρες με την τουρκική ηρωίνη, για ένα πλοίο που έρχεται από το Ιράν με πετρέλαιο λαθραίο, με τρεις τόνους ηρωίνη που ο ένας τόνος χάνεται και πάει μέσω της Σερβίας, στο Κόσσοβο, την ώρα που κατηγορείται το κύκλωμα της τρομοκρατίας για χρηματοδότηση από ναρκωτικά, να σιωπήσω και να μην μιλήσω 21 λεπτά και να μην το πω στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος θα το διαβιβάσει στον Εισαγγελέα. Και να αφήσουμε ακάλυπτη την Εισαγγελέα και τον Ανακριτή.

Κι επειδή είδα και κάτι μαγκιές ότι θα πάμε και φυλακή, ξέρετε ποια είναι η εγκληματική οργάνωση, που αν αποδειχθεί ότι γίνεται από ομάδα δημοσιογράφων – εκδοτών – πολιτικών και τρίτων; Είναι η ομάδα αυτή που συγκροτείται οργανωμένα, προκειμένου να απειλήσει ανακριτικούς υπαλλήλους και δικαστές. Όπως δέχεται αυτή τη στιγμή απειλή ο ανακριτικός υπάλληλος και ο λεβέντης του λιμενικού, όπως είναι και όλοι λεβέντες των εσωτερικών υποθέσεων που βγάλαν αυτή την υπόθεση και η εισαγγελέας που επαναλαμβάνω ότι δεν την ξέρω. Αυτή είναι υποκρισία. Σε μία περίοδο τέτοια που χρησιμοποιείται για να καλυφθεί το έργο της κυβέρνησης.

Χαίρομαι όμως που άκουσα τον κύριο Μητσοτάκη σήμερα να έρχεται εδώ και να μας λέει ότι θα υποστηρίξει τις διάφορες επενδύσεις. Ποιά είναι η υποστήριξη των επενδύσεων; Να βγαίνουμε στις ξένες πρεσβείες και να λέμε μην πλησιάζετε την Ελλάδα; Αυτή είναι η υποστήριξη των επενδύσεων; Όταν πάνε στο εξωτερικό κι αντί να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, να κάνουν αντιπολίτευση στη χώρα; Όταν προσπαθούν να διασύρουν τη χώρα; Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση; Από όλες τις ομιλίες θα αποδειχθεί ότι αυτή η κυβέρνηση πράγματι διαπραγματεύτηκε και πέτυχε όλα αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός. Κατάφερε να αλλάξει και την εικόνα της χώρας. Τη γεωπολιτική εικόνα της χώρας.

Η Ελλάδα πλέον είναι ο ισχυρός παίκτης στη Μεσόγειο. Με σημαντικά συμφωνητικά με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο. Με ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια. Είμαστε εκείνοι που θεωρούνται πυλώνα σταθερότητας. Κι αυτός θα στηρίξει την επόμενη ενεργειακή πολιτική με τους νέους αγωγούς και με τη σύνδεση με τους παλιούς αγωγούς για να γίνει η Ελλάδα το κομβικό ενεργειακό κέντρο. Αυτό κάνει η κυβέρνηση. Αυτοί είναι οι στόχοι της. Δεν θα πω παραπάνω, αλλά θα απαντήσω στην κυρία Γεννηματά, η οποία ακολούθησε τον πρώην κυβερνητικό της εταίρο, εξάλλου κι ο κύριος Βενιζέλος πήγε στο συνέδριο της.

Όταν φωτογραφίζεσαι εν μέσω δύο προέδρων, του Γεωργίου Παπανδρέου και του κυρίου Σημίτη μία μέρα μετά από τη δημοσίευση της δικαστικής έρευνας που για 11 χρόνια βρισκόταν στα συρτάρια και η οποία λέει πως βρέθηκε έμβασμα από τις Μπαχάμες για πρώην Πρωθυπουργό σε συγγενικό του πρόσωπο, τους καλύπτεις ή δεν τους καλύπτεις;

Την ίδια κάλυψη του παρείχαν, όταν το 1999 ανέβηκα στο βήμα και συγκρούστηκα με τον πανίσχυρό τότε Τσοχατζόπουλο. Όταν στην εξεταστική επιτροπή φώναζε τότε ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι λογαριασμοί τηλεφώνου και ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Το ίδιο έγινε μετά και με τον Παπαντωνίου. Και την ίδια ώρα με χτυπούσαν από όλες τις πλευρές.

Το συγκρότημα του ΔΟΛ με τα μεγάλα πιστόλια, το Γιώργο τον Παπαχρήστου και τους υπολοίπους, που αφού φάγανε 21 αγωγές στις οποίες δικαιώθηκα σε όλες, εν συνεχεία ήρθανε απλώς να πληρώσουν το τίμημα της διαφήμισης και της δυσφήμησής μου. Βάλανε τον κύριο Λιακουλάκο τότε να κάνει εφημερίδες τότε, το Κέρδος και τώρα κυκλοφορεί με βραχιόλια. Τον πόλεμο τον φάγανε κι έντιμοι δημοσιογράφοι κι άλλοι πολιτικοί από άλλους χώρους, όπως η μακαρίτισσα η Αριστέα η Μπουγάτσου. Τον πόλεμο τον φάγανε όσοι συγκρούστηκαν με όλους αυτούς που λέγονται ισχυροί.

Τελειώνω λέγοντας πως κάποιοι τόλμησαν και μίλησαν για παραδικαστικό. Ερωτώ σε αυτή την αίθουσα. Ο κύριος Μαντούβαλος είναι συνεργάτης είναι συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Μητσοτάκη ναι ή όχι; Ο κύριος Μαντούβαλος είναι βασικός κατηγορούμενος στη δική του παραδικαστικού για την οποία επικρατεί πλήρης συσκότιση μέχρι σήμερα; Δεύτερο ερώτημα. Όταν μετά τη σύλληψη του Noor 1 ήρθε εδώ ο κύριος Αθανασίου και ψήφιζε στις 8/7/2014 σαν Υπουργός Δικαιοσύνης τον Νόμο 42/74 που προκάλεσε σάλο για την απελευθέρωση των εμπόρων ναρκωτικών, για δείτε τι είπαμε στα πρακτικά τότε.

Και τολμάνε αυτοί οι οποίοι φτάσανε το παραδικαστικό, στην αθλιότητα να μιλάνε σε συζήτηση επίσημη υποκλοπή από την ΕΥΠ ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δικηγόρο και να του λέει: «Ο Γεωργέλης είναι Μυτιλινιός περιβάλλοντος Αθανασίου. Μην ανησυχείς για την απόφαση». Ποιοι εμπλέκονται λοιπόν στο παραδικαστικό; Ο Αθανασίου με τον Μπίρμπο και τον Ασημακόπουλο ή εμείς; Και ποια είναι τα αποτελέσματα της δικής μας εμπλοκής; Ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία η δικαιοσύνη θα χρησιμοποιήσει για να μπορέσει να φτάσει στο αποτέλεσμα της.

Έχω στη διάθεση μου, αλλά δεν θα το καταθέσω στα πρακτικά, παρότι είναι επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ, είναι συνομιλίες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τις κεφαλές της εγκληματικής οργάνωσης. Συνομιλίες όχι 20 λεπτών, ωρών που δίνουν και συναντήσεις, που μιλάνε για το ποιοι στηρίχθηκαν από ποιους. Υπάρχουν συνομιλίες με πρώην Υπουργό, εννοώ την κυρία Καραμανλή και τον κύριο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος μεσολαβεί για να αθωωθεί κρατούμενος στον Κορυδαλλό.

Εγώ δεν μεγάλωσα στην αγκαλιά ούτε του Μαμανέα, ούτε του Ηρακλή Κοσυφακάκη. Έτσι για να εξηγούμαστε. Αν προχωρήσουμε παρακάτω, ας ανοίξουμε τα κιτάπια της ιστορίας να δούμε τι συμβαίνει. Το θετικό μήνυμα είναι ότι η οικονομία παίρνει μπρος. Εσείς μένετε στο παρελθόν. Με κύριο μοχλό τον τουρισμό αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο να έχουμε αύξηση σε όλα τις τουριστικές περιοχές, να έχουμε πληρότητα 90-95%, αύξηση των εσόδων κατά 2,4% και ρεκόρ διεθνών αφίξεων, αύξηση του τζίρου του tax free, θετικό ισοζύγιο νέων θέσεων εργασίας μερικούς απασχόλησης με περισσότερες από 230.00 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 7 στις 10 προέρχονται από τον τουρισμό.

Ότι και να κάνουν αυτή εδώ η κυβέρνηση μπορεί να μην προέρχεται από μία κοινή ιδεολογική πηγή, όμως ο ένας σέβεται τις κόκκινες γραμμές του άλλου και στηρίζεται σε μία συμφωνία που δεν σπάει ποτέ. Στο ότι εμείς ξεχασμένους σκελετούς στις ντουλάπες δεν έχουμε. Κι όποιος κι αν είναι εμπλεκόμενος θα πληρώσει. Εμάς οι συγγενείς μας δεν έχουν βαπόρια, όπως κάποιοι με εφοπλιστές τύπου Μαρινάκη».

Πηγή: sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ