Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλήρωση προκριματικών Champions και Europa league: Εύκολα για Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, δύσκολα για ΑΕΚ, το παλεύει ο Πανιώνιος

Πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα οι κληρώσεις για τα προκριματικά τόσο του champions league όσο και του europa league

Champions League: Φαβορί με Παρτιζάν ο Ολυμπιακός, Δύσκολα με ΤΣΣΚΑ η ΑΕΚ

Στο champions league ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του προκριματικού Παρτιζάν Βελιγραδίου-Μπούντουτσνοστ με τους Σέρβους να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα αφού έχουν νικήσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.
Η Παρτιζάν Βελιγραδίου είναι ένας ισχυρός και αξιόμαχος αντίπαλος, αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι σίγουρα το φαβορί.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της θα τα βρει δύσκολα καθώς κληρώθηκε με μια από τις μεγάλες δυνάμεις του Ρώσικου ποδοσφαίρου την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να περάσει στα πλέυ οφ των προκριματικών.
Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 25 ή 26 Ιουλίου στο Βελιγράδι και Αθήνα, ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 1-2 Αυγούστου σε Μόσχα και Αθήνα αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ, αφού αρχικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντούντελανζ (Λουξεμβούργο), θα μεταβεί στην Ρουμανία για να αντιμετωπίσει την ρουμανική Βιτορούλ του Γκεόργκι Χάτζι.


Europa League: Εύκολα για ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, το παλεύει ο Πανιώνιος

Στο Europa league ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του ζευγαριού

Γκαμπάλα-Γιαγκελόνια και είναι το μεγάλο φαβορί αν και δεν πρέπει να ξεχνά το κάζο του αποκλεισμού του πριν 2 χρόνια από τους Αζέρους.
Ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ λογικά δεν θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανικής Ολίμπικ Ντόνετσκ

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκόριτσα (έχει μεγάλο αβαντάζ μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα) θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρέικιαβικ (πιο πιθανό με τους Ισραηλινούς που επικράτησαν 3-1 στο πρώτο παιχνίδι)

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 27 Ιουλίου με τον Παναθηναϊκό να παίζει εντός εδράς, ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι 3 Αυγούστου με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο να είναι γηπεδούχοι.

Η ΑΕΚ Λάρνακας θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ραμποτνίτσκι/Ντιναμό Μινσκ ενώ ο Απόλλων Λεμεσού μετά το 3-0 στο πρώτο ματς με τη Ζάρια Μπάλτι, εφόσον περάσει θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Αμπερντίν Σιρόκι (1-1 το πρώτο τους ματς)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ