Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ρομπότ… πνίγηκε σε σιντριβάνι [εικόνες]

Αυτό το περιστατικό ίσως να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι θα γίνει σύντομα η… εξέγερση των μηχανών: ένα ρομπότ… πνίγηκε σε σιντριβάνι στην Ουάσινγκτον.

Το άτυχο ρομπότ ασφαλείας, κατασκευασμένο από την Knightscope, το εντόπισαν περαστικοί που έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες, οι οποίες έγιναν viral στα social media.

«Μας είχαν υποσχεθεί ιπτάμενα αυτοκίνητα. Αντί για αυτό, έχουμε ρομπότ με αυτοκτονικές τάσεις», σχολίασε στο Twitter κάποιος που εργάζεται στο κτίριο.

«Τα σκαλιά είναι η καλύτερη άμυνά μας απέναντι στην Αποκάλυψη των ρομπότ», σχολίασε ο Πίτερ Σίνγκερ, συγγραφέας του «Wired for War», ένα βιβλίο για τη ρομποτική στις ένοπλες δυνάμεις.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό με τα ρομπότ περιπολίας της Knightscope, υπενθυμίζει το BBC. Πέρυσι, ένα τέτοιο «δημιούργημα» είχε πατήσει 16 μηνών μωρό, σε εμπορικό κέντρο στη Σίλικον Βάλεϊ. Και στις αρχές του χρόνου συνελήφθη άνδρας στην Καλιφόρνια ο οποίος μεθυσμένος επιτέθηκε σε ένα τέτοιο ρομπότ.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασπρόπυργος: Εντοπίστηκε νεκρός Ρομά μετά από συμπλοκή

Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας με έναν...