Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σκάει» Βόμβα – Όση προστασία κι αν προσφερθεί



Μάχη στο παρασκήνιο για προστασία σε ονόματα

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Οι τηλεοπτικές επιλογές αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν επέστρεψα στο σπίτι από την κοπιώδη εργασία της ημέρας εκείνης, ήταν περιορισμένες: ο ημιτελικός του «Survivor», ένα ωραίο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον θρίαμβο του Euro 2004, μία συναυλία παραδοσιακής μουσικής, μία χιλιοπαιγμένη ελληνική ταινία εποχής και τα συνήθη αστυνομικά.

«Χάζεψα» το ντοκιμαντέρ για την Εθνική ομάδα -εντύπωση μου έκανε η ατάκα Ζαγοράκη ότι «οι παίκτες στον πάγκο έκλαιγαν πιο πολύ και από τους βασικούς, είναι σημαντικό στην Ελλάδα ένας στόχος να επιδιώκεται από το 100% της ομάδος»-, έμαθα ποιοι προκρίθηκαν στον τελικό του διάσημου παιχνιδιού, στάθηκα πέντε λεπτά στα νησιώτικα της Αγίας Παρασκευής και στο τέλος έκανα την… «ανατρεπτική επιλογή»: το Κανάλι της Βουλής.

Περασμένες 12 μετέδιδε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Με κέντρισαν όσα έλεγαν ο πρόεδρός της Αντώνης Μπαλωμενάκης καθώς και ο πολύ αξιόλογος βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. -τον έχω ξεχωρίσει- Γιώργος Γεωργαντάς. Ο πρόεδρος της εξεταστικής διάβαζε έγγραφο-απάντηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς την εξεταστική, με το οποίο την ενημέρωνε ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν ελέγχονται για το αν μεταδίδουν τις ειδήσεις που προκύπτουν καθημερινά από τις εργασίες της επιτροπής εφόσον κάνουν αναφορά, έστω γενικόλογη, στις συνεδριάσεις της. Προφανώς, ο πρόεδρος της εξεταστικής είχε διαμαρτυρηθεί στο ΕΣΡ ότι, ενώ αποκαλύπτονται πράματα και θάματα, δεν μεταδίδεται τίποτε.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. εξ ανάγκης προφανώς -δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο- δικαιολόγησε τους σταθμούς ότι από τη στιγμή που μετέδωσαν τη βασική είδηση πως συγκροτήθηκε Εξεταστική για την Υγεία είναι «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους!

Δεν θα σταθώ στο μελαγχολικό της υπόθεσης. Εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας, η οποία ορίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των σταθμών, να αισθάνονται ανήμποροι να επιτύχουν την ελάχιστη κάλυψη των εργασιών μιας επιτροπής για μείζον θέμα του δημόσιου βίου. Το μέγα θέμα είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης. Πόσες σημαντικές ειδήσεις δεν «παίζουν» καθημερινά. Ακούσατε, π.χ., την είδηση για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για τυχόν χρηματισμό Σημίτη; Τη δήλωση του αδελφού του μήπως; Το πόρισμα της προανακριτικής για τον Γιάννο; Ονόματα τζαμπατζήδων πολιτικών στο «Ντυνάν»; Ο Γιαννουσάκης, όμως, έχει στρογυλοκαθίσει στα σαλόνια μας.

Είναι αληθινά μελαγχολικό. Να ξέρεις ότι κάποιοι δίνουν μάχη στο παρασκήνιο για να μην ακουστεί το όνομά τους και κάποιοι να τους κάνουν τα χατίρια. Δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά το πράγμα αυτό. Κάποια στιγμή θα «σκάσει» η βόμβα, όση προστασία κι αν προσφερθεί.

Μανώλης Κοττάκης

Πρώτη δημοσίευση στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα 2 ζώδια που θα βιώσουν οικονομική αφθονία το υπόλοιπο 2024

Υπάρχουν δύο ζώδια που θα βιώσουν μεγάλη οικονομική αφθονία σε όλο το υπόλοιπο 2024. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα άλλα 10 ζώδια πρέπει να περιμένουν...