Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ακολουθώντας τα χνάρια της Εθνικής Γυναικών . . . έστειλε το δικό της μήνυμα!»

  

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΑΚΗ

Η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Νέων Ανδρών U20 είναι εδώ και φώναξε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης ότι η ελληνική ψυχή είναι αυτή που στο τέλος κυριαρχεί. Η Εθνική Νέων πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εικόνα σε όλα τα παιχνίδια του ΕuroBasketU20, του οποίου τα παιχνίδια έλαβαν χώρα στις πόλεις της Κρήτης, ισοπέδωσε και υπέταξε το Ισραήλ (65-56) και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου αήττητη, μα πάνω από όλα πανηγυρίζοντας το τρίτο(!) χρυσό παρακαλώ μετάλλιο στην συγκεκριμένη διοργάνωση και 30ο στο σύνολο για τα ελληνικά χρώματα !

Αρχικά, το γεγονός ότι η Εθνική Νέων κατέκτησε το συγκεκριμένο τουρνουά αήττητη, δίχως δηλαδή να υποστεί κάποια ήττα, καθιστά το επίτευγμα των παικτών του Ηλία Παπαθεωδόρου άξιο πολλών και μεγάλων συγχαρητηρίων καθώς κατά την διάρκεια της προετοιμασίας αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τραυματισμών π.χ. με τον Λούντζη και τον Χαραλαμπόπουλο, δύο βασικών «γραναζιών» της ομάδας. Επίσης, η συγκεκριμένη επίδοση είναι μοναδική και αυτό γιατί ποτέ άλλοτε η Ελληνική Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης σε επίπεδο Νέων Ανδρών δε έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τουρνουά δίχως κάποια ήττα προς το δρόμο της για την κορυφή. Το 2002 και το 2009, οι δύο προηγούμενες κατακτήσεις χρυσού μεταλλίου για την χώρα μας σε τέτοιο επίπεδο, είχαν στον απολογισμό τουλάχιστον μία ήττα κατά την διάρκεια του τουρνουά. Κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει για άλλη μια φορά ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει λαμπρό μέλλον αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η λαμπρή διάκριση για τα ελληνικά χρώματα ήρθε σε μια περίοδο που όχι μόνο η χώρα μας περνάει κρίση αλλά σε μία εποχή κατά την οποία ο αθλητισμός μας περνάει δύσκολες ώρες – όχι μόνο επειδή δε γνωρίζει τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών αλλά και επειδή ολοένα και περισσότερο η χώρα μας βυθίζεται σε ακραίες οικονομικές, πολιτικές, πολιτιστικές κρίσεις που έχουν σημαντικό αντίχτυπο και στον αθλητισμό και στις όποιες προσπάθειες γίνονται για να αναπτυχθεί ξανά ο

συγκεκριμένος κλάδος . . . !

Επιπλέον, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάκριση ήρθε ένα μήνα μετά την 4η θέση που κατέκτησε η Εθνική Ομάδα Γυναικών στο αντίστοιχο τουρνουά σε επίπεδο Γυναικών, αποτελεί σημάδι για άλλη μια φορά ότι το μπάσκετ είναι το μοναδικό άθλημα το οποίο μπορεί να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές. Μας απέδειξε πιο συγκεκριμένα, ότι το άθλημα του μπάσκετ έχει μπει φαρδιά – πλατιά στην καρδιά του κάθε Έλληνα φίλαθλου και το οποίο τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην χώρα μας τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και εθνικό . . . Ακολουθώντας τα χνάρια της Εθνικής Γυναικών μας απέδειξε ότι το εθνικό μας σπορ είναι όπως και να το κάνουμε το μπάσκετ, ενώ συγχρόνως έστειλε το μήνυμα της και στην Εθνική Ανδρών. Ένα μήνυμα για διάκριση στο EuroBasket Ανδρών που ακολουθεί στα τέλη του καλοκαιριού . . . (31/8 – 17/9) στα γήπεδα της Κωνσταντινούπολης, του Ελσίνκι, του Τελ Αβιβ και της Ρουμανίας.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη διάκριση είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων και θα πρέπει όλοι μας να νιώθουμε υπερήφανοι. Υπερήφανοι διότι, πέραν τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν τα παιδιά αυτά, κράτησαν την σημαία μας ψηλά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, όχι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού αλλά και γενικότερα σε επίπεδο εθνικό . . . !

Σας ευχαριστούμε για όλα . . . μας κάνατε υπερήφανους για άλλη μια φορά!

Το μέλλον σας ανήκει . . . !

Το μέλλον της Εθνικής Ανδρών έχει κάθε λόγω να πανηγυρίζει . . . !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ