Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απίστευτο! Ο Ερντογάν συλλαμβάνει όποιον φοράει μπλουζάκι με τη λέξη «ήρωας»- Νέος κύκλος διώξεων

Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν

O Ερντογάν βλέπει εχθρούς. Παντού. Στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες και…συλλαμβάνει. Νέο πογκρόμ εξαπέλυσε, αυτή τη φορά σε όσους κυκλοφορούν με μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται στα αγγλικά η λέξη ήρωας.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν πως είναι συνθηματικό, εάν κρυφό μήνυμα υποστήριξης προς τον Γκιουλέν και τους πραξικοπηματίες καθώς ένα από τα άτομα που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν τον Ιουλιο του 2016 παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με ένα μπλουζάκι που έγραφε «ήρωας».

Ένα νεαρό ζευγάρι μολις 22 ετών συνελήφθη στην Αττάλεια, όπως και ένας έφηβος στο Τσανάκαλε. Συνολικά 15 άνθρωποι συνελήφθησαν γι’ αυτό το λόγο.

Την ίδια ώρα, στην Άγκυρα , οι αστυνομικοί πήραν σηκωτούς όσους διαδήλωναν για δυο φυλακισμένους καθηγητές, οι οποίοι κάνουν απεργία πείνας. Με νερό και σπρέι πιπεριού προσπάθησαν να τους διαλύσουν. Έγιναν 47 συλλήψεις.

Βαθαίνει το ρήγμα Γερμανίας- Τουρκίας

Ο τούρκος Πρόεδρος έχει και ένα εξωτερικό ρήγμα να παλέψει. Αυτό της Γερμανίας, το οποίο με τις εμπρηστικές δηλώσεις του βαθαίνει ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Ο ίδιος καλεί τη Γερμάνια να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο της ομοσπονδιακή δημοκρατίας της Γερμανίας, Βάλτερ Σταινμαϊερ.

«Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κόψει και να ράψει της χώρα στα μέτρα του. Οι εναπομείναντες εξ όσων ασκούν κριτική ή κάνουν αντιπολίτευση φυλακίζονται και φιμώνονται. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία. Είναι θέμα αυτοεκτίμησης».

Η Τουρκία στρέφεται στη Ρωσία για να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, συμφωνα με δημοσίευμα.

Η προκλητική στάση Ερώταγαν με τη σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως τον υπουργό εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς να λέει όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ