Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντίπαρος, το νησί της αιώνιας εφηβείας

Αντίπαρος, Ιούλιος 2017. Το νησί ζει το καλύτερο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων. Ενας κοσμοπολίτης αέρας διώχνει μακριά τις αναθυμιάσεις της Αθήνας-μια πρωτεύουσα παραδομένη στο τροικανό στρατηγείο του Χίλτον.

Το νησί έχει πλέον κατακτηθεί από καλοντυμένες Ιταλίδες, Ιταλούς, Γάλλους. Ο κεντρικός δρόμος σφύζει από ζωή. Οι τουρίστες περνάνε με ενδιαφέρον το κατώφλι μιας σχεδόν ιστορικής επιχείρησης, του κοσμηματοπωλείου Ολίαρος (+30 2284 0 61532) που γεννήθηκε εδώ το 1981 και στην συνέχεια απέκτησε και το αδελφάκι του_το Παραμύθι.

Ο Κώστας, ο Γιάννης και η γοητευτική Ελένη (κεντρική φωτό) είναι τα 3 πιο ακριβά “κοσμήματα” της επιχείρησης. Ανθρωποι πολλών καρατίων από σπουδαίο μέταλλο σμιλεμένοι. Ακούς τους πελάτες να τους λένε ότι είχαν ψωνίσει στο μαγαζί τους πριν 20 και 30 χρόνια ένα κόσμημα και το κρατάνε ακόμη παρέα με τις αναμνήσεις τους που στιβάζονται στον σκληρό δίσκο του καθενός μας, καθώς οι δεκαετίες αποχαιρετούν και καλωσορίζουν η μία την επόμενη. Για κάποιους η Αντίπαρος είναι η διαρκής επιστροφή στην εφηβεία. Ισως αυτό είναι το απόκρυφο μυστικό της που ο Αρτέμης, ο νεαρός ανήσυχος δημοτικός σύμβουλος το αποκαλεί αισθητική. Η ανάγκη να ζήσουμε την δεύτερη εφηβεία με το σφρίγος της πρώτης αλλά και την ωριμότητα που μάς άφησε πίσω της. Η Αντίπαρος είναι το νησί της αιώνιας εφηβείας. Γι΄αυτό είναι ακαταμάχητη…

Βασίλης Μπόνιος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ