Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το αιφνιδιαστικό “χτύπημα” Τσίπρα κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Συνεχίζουμε την μάχη της κάθαρσης»

«Τη μάχη της κάθαρσης δεν την τελειώσαμε ακόμη. Θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να θωρακιστεί το πολιτικό σύστημα από τις πρακτικές του παρελθόντος», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβαση του στην Ολομέλεια όπου συζητείται το πόρισμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε ότι η κατάρρευση του δικομματισμού επήλθε όχι μόνο λόγω των μνημονίων αλλά και λόγω της ηθικής απαξίωσης και τόνισε ότι «αν ορισμένοι πιστεύετε ότι μπορείτε να επιστρέψετε στο 2009 γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε εύκολα να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια, μην βιάζεστε».

Χαρακτήρισε δευτερεύουσας σημασίας την παρέμβαση Καμμένου στην υπόθεση Νούρ 1 και ως αντιπερισπασμό το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ κατηγόρησε την πρόεδρο της ΔΗΣΥ γιατί δεν ήταν στην αίθουσα για να υπερασπιστεί τους πρώην συντρόφους της.

«Ο Κώστας Σημίτης ήταν ο πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζεες με τα εκατομμύρια των ευρώ να περνάνε δίπλα του χωρίς να μιλά. Δεν είχε ιδέα ο Σημίτης για πράξεις και παραλείψεις και δράσεις του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου, για τις σακούλες του Τσουκάτου στα κομματικά ταμεία, τα υποβρύχια και τις φρεγάτες;» τόνισε ο κ Τσίπρας και σχολιάζοντας την απουσία της κ Γεννηματά είπε «αν θέλετε να ξαναστήσετε την παράταξη σας στα ίδια πρόσωπα μην το βάζετε στα πόδια και να είστε εδώ να υπερασπιστείτε τις επιλογές σας».

Για το δια ταύτα της συζήτησης στην Ολομέλεια που αφορά το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός, ανέφερε: «Η υπόθεση που συζητάμε έχει και ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά την ηθική διάσταση. Συζητάμε για μια εποχή χαρακτηριστική ενός πολιτικού ήθους. Που παρουσιάστηκε ως χρυσή εποχή αλλά ήταν βαθιάς απαξίωσης, αμοραλισμού και προμήνυε όλα οσα θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα».

«Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν θα μετάσχει στα θέατρα δημαγωγίας. Ο εθνολαϊκισμός θα παίρνει την απάντησή του, όπως εμείς επιλέγουμε», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την απουσία της κ. Φώφης Γεννηματά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 77 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 77 Τα νέα του Χρήστου που φέρνει γυρίζοντας πίσω από την...