Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΓΑΠ και η… Σπιναλόγκα

Tουρίστας της πολιτικής για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνδύασε τη δήθεν «υψηλή πολιτική» με τις θερινές διακοπές του και τις οικογενειακές υποχρεώσεις του.
Ο πρωθυπουργός του… Καστελόριζου βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο νησάκι Σπιναλόγκα στην Κρήτη, όπου άνοιξε τις εργασίες του 18ου Συμποσίου της Σύμης και αμέσως μετά ο ίδιος και οι προσκεκλημένοι του στο πενθήμερο συνέδριο μετέβησαν σε γνωστό resort της Ελούντας.

Το φετινό συμπόσιο διοργανώθηκε από το Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», σε συνεργασία με την πρεσβεία της Εσθονίας, και είχε θέμα «Κυβερνο-προκλήσεις για Ειρήνη, Δημοκρατία και Επικοινωνία».

Και μπορεί ο πρωθυπουργός του Μνημονίου που παρέδωσε την Ελλάδα στα χέρια των δανειστών και του ΔΝΤ να αλυσόδεσε τη χώρα με τα Μνημόνια και τους δανειστές και να τη βύθισε στην κρίση και την ύφεση, ωστόσο στο συμπόσιο με τη συνδρομή κάποιων πανεπιστημιακών, του πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα και του αρχισυντάκτη του περιοδικού «Wired» «αναζητούσαν» απαντήσεις στο κατά «πόσο μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία στην καλύτερη διακυβέρνηση, πώς η Εσθονία κατόρθωσε να αλλάξει τη λειτουργία του κράτους μέσα από την εκτεταμένη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πώς μπορούμε να γίνουμε ενημερωμένοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων»!

Αμετανόητος ο πρώην πρωθυπουργός, επιμένει στο ετήσιο προσκλητήριο «σοφών», το οποίο χρόνο με τον χρόνο έχει μετατραπεί σε σύναξη γραφικών που αοριστολογούν αναζητώντας δήθεν «λύσεις» στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής και τα πολιτικοοικονομικά προβλήματα.

Ολη αυτή η «αναζήτηση» βέβαια συνδυάζεται πάντα με άριστες τουριστικές παροχές στα καλύτερα θέρετρα.

Η θερινή ολιγοήμερη «απόδραση» με αφορμή το συμπόσιο συνδυάστηκε και με οικογενειακές στιγμές, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε με την κόρη του Μαργαρίτα, η οποία συνοδευόταν από τον αγαπημένο της, τον τενίστα Χάρη Καπόγιαννη. Οι δυο τους έδωσαν το «παρών» στην εναρκτήρια εκδήλωση του συμποσίου στη Σπιναλόγκα, με τις φήμες να θέλουν το νεαρό ζεύγος να ανεβαίνει σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας καθώς συζούν εδώ και καιρό στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ