Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπακογιάννη: Μεγάλα εμπόδια στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων

Με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνει, «μεγάλα εμπόδια στην εξαγωγή ελληνικών προϊόντων».

«Παρά την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων, τα προβλήματα με την εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων συνεχίζονται, με ευθύνη της κυβέρνησης», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και σημειώνει ότι έχει καταστεί εξαιρετικά χρονοβόρα η διαδικασία έκδοσης αδειών εγκεκριμένων εξαγωγέων, από τις ελληνικές τελωνειακές Αρχές, διαδικασία πολύ κρίσιμη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν σε τρίτες χώρες.

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αδειών εγκεκριμένου εξαγωγέα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους Έλληνες εξαγωγείς. Καθιστά τα προϊόντα τους εξαιρετικά ακριβά -και άρα μη ανταγωνιστικά- λόγω της επιβολής δασμών από τρίτες χώρες», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή εάν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την ταχύτερη έκδοση αδειών εγκεκριμένου εξαγωγέα από τις τελωνειακές Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ