"Τουρκικά στρατεύματα θα μείνουν στο νησί γιατί αυτό θέλουν οι Τ/κ", ανέφερε μετά το τέλος της πρωινής συνάντησης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα κάθε ελπίδα για ενδεχόμενες υποχωρήσεις από πλευράς της Τουρκίας στο θέμα Ασφάλεια-Εγγυήσεις.

"Αν κάποιος ονειρεύεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο sunset clause, καλά κάνει να ξυπνήσει γιατί τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει", επεσήμανε προκλητικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

"Η θέση μηδέν στρατός - μηδέν εγγυήσεις, δεν μπορεί καν να θεωρηθεί ως θέση πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε, επεσήμανε, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο για μας", είπε.

"Από την αρχή μοιραζόμαστε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, συγκροτημένες προτάσεις και όχι απλά σε φιλοσοφικό επίπεδο. Είπαμε ξεκάθαρα τι μπορεί να κάνει η τουρκική και τ/κ πλευρας, τι μπορούμε να αποδεχτούμε στη βάση των θέσεων μας", τόνισε και πρόσθεσε: "Η στάση μας, είναι και ήταν μια εποικοδομητική στάση και τα έγγραφά μας στο πλαίσιο, που έθεσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ όταν ήταν εδώ".

"Μπορεί οι ανησυχίες των δυο πλευρών να είναι σημαντικές, ωστόσο εμείς βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις ανησυχίες στο ζήτημα Ασφάλειας και Εγγυήσεων των Τ/κ. Οι Τ/κ, με κάθε ευκαιρία, μας λένε ότι θέλουν την παραμονή εγγυήσεων, είναι ξεκάθαροι σε κάθε συνάντησή μας, επεσήμανε. Εμείς, αντί να τους κατηγορούμε γι' αυτό, καταλαβαίνουμε γιατί το ζητούν αυτό", κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.

Το κλίμα των συνομιλιών στην Ελβετία, είχε περιγράψει με μια σιβυλλική δήλωση και ο Έλληνας υπουργός Εξωτρερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος το πρωί της Τρίτης στον χώρο των εργασιών της Διάσκεψης για το κυπριακό στο Κραν Μοντάνα.

"Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι, μέσα από επίπονη συζήτηση, ομολόγησαν οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους" είπε στους δημοσιογράφους.

news247.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top