Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι χορηγίες και οι… αρχαιότητες

Την Νέα Μάδυτο επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας καθώς, προ ημερών, του είχαν καταθέσει γραπτά, πολίτες της περιοχής που ασχολούνται με τα κοινά, δεκατρία προβλήματα προς επίλυση. Τα προβλήματα αυτά συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Μάρδας στη Νέα Μάδυτο. Τρία από αυτά εντάσσονται στο σύνολο των αρμοδιοτήτων του Δήμου Βόλβης, πέντε σχετίζονται με το αντικείμενο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορωνείας-Βόλβης, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εγνατία Α.Ε. Με σκοπό την εύρεση λύσεων προγραμματίσθηκε συνάντηση με τους αρμοδίους του Φορέα Διαχείρισης την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την δεύτερη συνάντηση που είχε ο κ. Μάρδας στο Ζαγκλιβέρι, συζητήθηκαν τρόποι ανάδειξης αρχαιοτήτων (που αφορούν π.χ. τον προϊστορικό οικισμό «Τούμπα Μέλισσα», το Σεβαστείο των αρχαίων Καλινδοίων) και δράσεων ικανών να προσελκύσουν ξένους τουρίστες (π.χ. προβολή της περιοχής «αεροδρόμιο» όπου έπεσε γερμανικό αεροσκάφος το 1943 μεταφέροντας ανώτατους αξιωματικούς προερχόμενους από την Κωνσταντινούπολη). Επίσης, επισημάνθηκαν τρόποι αξιοποίησης του φυσικής ομορφιάς της περιοχής (π.χ. του «Φαραγγιού της Σκάλας» κ.λ.π).

Τέλος, συνοδευόμενος από τις δημοτικές αρχές, επισκέφθηκε το κατεστραμμένο από πυρκαγιά, μετά από διάρρηξη, πολιτιστικό κέντρο της Νεοχωρούδας. Ο κ. Μάρδας έχει αναλάβει πρωτοβουλία με σκοπό ανεύρεση χρημάτων (υπό μορφή χορηγιών) για την ανοικοδόμησή του. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών του, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, παρουσιάζοντας το πρόβλημα και καταθέτοντας σχετικό αίτημα.​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ