Μια Βουλή για τα πανηγύρια, όπως είναι η σημερινή, βίωσε κατά τη συνεδρίαση για το Κυπριακό μια μάλλον πρωτόγνωρη στιγμή. Τα πάθη περιορίστηκαν, οι τόνοι έπεσαν, και οι πολιτικοί αρχηγοί έδειξαν την εικόνα ενός πολιτικού προσωπικού ώριμου, σοβαρού και υπεύθυνου.

Σε αντιδιαστολή με τις συνθήκες εθνικού διχασμού που έχουν παγιωθεί τα τελευταία χρόνια, αποθώντας τους μετριοπαθείς πολίτες, και φουντώνοντας τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν, αυτή τη φορά είχαμε την ευκαιρία να δούμε πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας, αν από τη δημόσια ρητορική και συνολικά από τον δημόσιο βίο απουσίαζαν οι τσιρίδες υστερίας και οι κομιστές τύφλωσης δικαίωσης, που φρενάρουν την έξοδο της χώρας από το εθνικό δράμα των Μνημονίων.

Η Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερη αν πορευόταν με μετριοπάθεια, με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να αναγνωρίζουν τις βαριές ευθύνες τους για το εθνικό κατάντημα. Όσο όμως επικρατεί η τύφλωση του εθνικού διχασμού, τόσο θα στερούμαστε χρόνο από το μέλλον. Και θα εγκλωβιζόμαστε σε αδιέξοδα.


Μαρίκα Λυσιάνθη

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top