Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο δορυφόρος και το βλήμα

Αποτέλεσμα εικόνας για δορυφορος
Με έκσταση η παγκόσμια κοινή γνώμη είδε την Ελλάδα να επανέρχεται δυναμικά στο κλαμπ των διαστημικών δυνάμεων, με την εκτόξευση του Hellas-Sat-3 από την Γαλλική Γουιάνα.

Το εγχείρημα πέτυχε. Πλέον η πατρίδα μας, ενημερώνεται κάθε δευτερόλεπτο για το τι γίνεται στην Γη, στο Διάστημα στον Γαλαξία μας και όχι μόνον. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του Ελληνικού Κέιπ Κανάβεραλ, ή του Ελληνικού Μπαϊκονούρ, για να είμαι πιο κοντά στην σοσιαλιστική πραγματικότητα της χώρας μας.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα διαδραμάτισε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, γνήσιο παιδί της δρακογενιάς, που συνέλαβε και εκτέλεσε το σχετικό εγχείρημα σε χρόνο-ρεκόρ. Τώρα, μέσω των ΕΣΠΑ, θα δημιουργηθεί και η Ελληνική ΝΑΣΑ, στα πρότυπα της Αμερικάνικης. Και ακόμα καλύτερη. Εχουμε τις δυνατότητες.

Λεφτά υπάρχουν, πραγματικά λεφτά, όχι σαν τα «μουσαντένια» του Παπανδρέου, όλα τα κοφτερά μυαλά έχουν παραμείνει στην Ελλάδα και το κυριότερο διαθέτουμε πολλά βλήματα. Τόσα, που η χώρα μας για πολλές δεκαετίες δεν θα έχει πρόβλημα προωθητικών κινητήρων. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε αναπτύξει και τελειοποιήσει την τεχνολογία παραγωγής βλημάτων. Κυρίως, ανθρώπινων.

Μα πάνω απ΄όλα υπάρχει το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, το ΨΗΠΤΕ, όπως χαϊδευτικά, το αποκαλούν. Και το ΨΗΠΤΕ έχει τον υπουργό του, που μετέβη στην Γαλλική Γουιάνα για να φροντίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την εκτόξευση.

Ως γνωστόν η Γαλλική Γουιάνα βρίσκεται κοντά στις μητέρες πατρίδες του ΣΥΡΙΖΑ, την Βενεζουέλα και την Κολομβία. Και η πρωτεύουσα της ονομάζεται Καγιέν, αν κάτι σας θυμίζει αυτό. Δεν ήταν λοιπόν τυχαία η επιλογή αυτής της χώρας, από το ΨΗΠΤΕ. Είχε ισχυρό συμβολισμό και έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, με τελικό παραλήπτη τις ΗΠΑ που εξέφρασαν την δυσφορία τους, γιατί δεν προτιμήσαμε το Κέιπ Κανάβεραλ.

Δικαιολογημένα λοιπόν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, απευθυνόμενος στους φιλελέδες, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει την Ελλάδα σε κάτι μεταξύ Κολομβίας και Σοβιετίας. Αν το δούμε σφαιρικά το θέμα, δεν είναι άσχημη ιδέα. Ενα χαρμάνι Εσκομπάρ και Μπρέζνιεφ.

Για να σοβαρευτούμε τώρα. Αυτό που ζούμε τώρα δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, ούτε επί της πρώτης εθνοσωτηρίου. Τότε που το κάθε έργο, ακόμα και το πιο ασήμαντο, οφειλόταν στις ενέργειες και στην βούληση της Εθνικής κυβερνήσεως.

Η Ελλάδα συμμετέχει στα προγράμματα αποστολής δορυφόρων, μαζί με την Κύπρο από το 2003. Παράλληλα δύο Πανεπιστήμια, το Δημοκρίτειο και της Πάτρας, έχουν κατασκευάσει, αμιγώς, Ελληνικούς δορυφόρους που ήδη κάνουν τις βόλτες τους στο Διάστημα.

Αρα προς τι αυτές οι γελοιότητες του Ν. Παππά; Προς τι οι πομφόλυγες «η Ελλάδα ανακάμπτει. Σε όλους τους τομείς»; Και η πρώτη εθνοσωτήριος υποστήριζε πως «η Ελλάδα είναι σεβαστή εις τους φίλους και τρομερά δια τους εχθρούς». Την κατάληξη την γνωρίζουμε!

Η ιστορική πείρα δείχνει πως πίσω από αυτές τις υπερφίαλες δηλώσεις κρύβεται, εκτός από την γελοιότητα και η γύμνια και η στασιμότητα. Ολες αυτές οι κακόγουστες παραστάσεις, με τα ταξιδάκια αναψυχής, φανερώνουν και την «αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτυ».

Είναι η γελοιότητα πριν την πτώση.

Του Σάκη Μουμτζή

liberal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 77 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 77 Τα νέα του Χρήστου που φέρνει γυρίζοντας πίσω από την...