Σκληρή κριτική άσκησε ο διάσημος θεωρητικός φυσικός στον πρόεδρο των ΗΠΑ για την απόφαση να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.
Σκληρή κριτική άσκησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ, επισημαίνοντας ότι οι λανθασμένες αποφάσεις του Τραμπ μπορεί να «σπρώξουν» την κλιματική αλλαγή πέρα από το οριακό σημείο όπου βρίσκεται ήδη, θέτοντας τη Γη σε μια μη αναστρέψιμη πορεία «μεταμόρφωσης» σε... Αφροδίτη.

Μιλώντας στο BBC με αφορμή τα 75α του γενέθλια, ο συγγραφέας του «Χρονικού του Χρόνου» είπε: «Είμαστε κοντά στο σημείο καμπής όπου η υπερθέρμανση του πλανήτη θα γίνει μη αναστρέψιμη. Οι ενέργειες του Τραμπ μπορούν να "σπρώξουν" τη Γη πέρα από το οριακό σημείο που βρίσκεται, ξεκινώντας τη μεταμόρφωσή της σε Αφροδίτη, δηλαδή σε έναν πλανήτη όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 250 βαθμούς και βρέχει θειικό οξύ».

Όπως τόνισε ο Χόκινγκ, «η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όμως μπορούμε να αποτρέψουμε την απειλή αν ενεργήσουμε άμεσα. Αρνούμενος τις αποδείξεις για την κλιματική αλλαγή και αποσύροντας τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, ο Τραμπ θα προκαλέσει μια περιβαλλοντική καταστροφή που θα μπορούσε να αποτραπεί στον όμορφο πλανήτη μας, θέτοντας σε κίνδυνο τον φυσικό κόσμο, για εμάς και τα παιδιά μας».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top