Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιοι «απειλούν» τη Γεννηματά για την ηγεσία;

Τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να διοργανωθεί η εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ήδη κυκλοφορούν τα ονόματα των πιθανών υποψήφιων.

Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά, η οποία κατατέθηκε στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη, περιλαμβάνει εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα δείγματα ηγετικής επιθετικότητας και αμφισβήτησε ανοιχτά τις διαδικασίες που πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του και αναγνωρίζει παρασκηνιακά ότι δεν διαθέτει τις δυνάμεις για να αντιπαρατεθεί στη Φώφη Γεννηματά, χάνοντας την έδρα του στην Ευρωβουλή.

O πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις, ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και προχωρά σε κινήσει προετοιμασίας της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, μάλιστα, παρουσίασε σε αδρές γραμμές το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί και άφησε αιχμές εναντίον της στρατηγικής του «6%» και της Φώφης Γεννηματά.

Πληροφορίες  που διαβάζουμε στο paraskhnio.gr αναφέρουν ότι και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα παρουσιάσει τον δικό του υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα. Φήμες έκαναν πρόσφατα λόγο για υποψηφιότητα του Φίλιππου Σαχινίδη, αλλά φαίνεται ότι η ιδέα έχει εγκαταλειφθεί και το όνομα του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα συζητείται παρασκηνιακά, ώστε να συσπειρώσει όλο το «παπανδρεϊκό» μπλοκ.

Ερώτημα παραμένει αν εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά ετοιμάζεται να προωθήσει πλαίσιο ώστε από κάθε κόμμα που συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μόνο ένας να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Στην περίπτωση αυτή, υποψήφια από το ΠΑΣΟΚ θα είναι μόνο η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ