Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελληνες Ολιγάρχες χρησιμοποιούν τον Βαρουφάκη για να ρίξουν την κυβέρνηση;


Ποια σκοτεινά πρόσωπα βρίσκονται από πίσω του; Ποιος κινεί τα νήματα;

Ποιοι χρησιμοποιούν τον Βαρουφάκη; Θα μπορούσε να είναι ρητορικό το ερώτημα εάν δεν ζούσαμε στην χώρα των Ολιγαρχών και της διαπλοκής. Οι Ελληνες Ολιγάρχες διαπιστώνουν με οδύνη ότι έχουν στραγγίξει οι κάνουλες των θαλασσοδανείων και επιχειρούν την ανατροπή του Τσίπρα με αιχμή του δόρατος τον λαλίστατο και πολυγραφότατο Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Βαρουφάκης έγραψε ένα βιβλίο βασισμένο σε εμπιστευτικές και παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεγράτες του. Το βιβλίο έχει τίτλο «Adults in the room» και η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσιεύει κάποιους από τους διαλόγους που όπως υποστηρίζει ηχογράφησε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η εφημερίδα μεταφέρει τους διαλόγους Τσίπρα-Βαρουφάκη, π.χ. για τους σχεδιασμούς σχετικά με τα 16 δισ. ευρώ μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για ενδεχόμενο Γουδή και πραξικόπημα, αλλά και για το Plan-X.
Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει το «άδειασμα» Τσίπρα σε έναν από τους βασικούς του συνεργάτες, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, αλλά και το πώς ο πρωθυπουργός κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος κατά τον Βαρουφάκη ήταν ένας αποστάτης.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιγράφει το πώς η κυβέρνηση χειρίστηκε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές κατά το πρώτο εξάμηνό της στην εξουσία. Ο Βαρουφάκης αποτυπώνει τον πραγματικό ρόλο καθενός από τα βασικά στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου. Κυρίως, όμως, ο πρώην ΥΠΟΙΚ πιστοποιεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε εξ αρχής τα πάντα, για τα περιθώρια υλοποίησης τους προγράμματος Θεσσαλονίκης, το εναλλακτικό σύστημα πληρωμών, το Plan X κ.λπ. Το μυστήριο όμως είναι τίνος συμφέροντας εξυπηρετεί ο Βαρουφάκης που κυκλοφοφεί αυτό το βιβλίο στην συγκεκριμένη συγκυρία, όπως επίσης και το πόσο αξιόπιστος είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ποια σκοτεινά πρόσωπα βρίσκονται από πίσω του; Ποιος κινεί τα νήματα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ