Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποκαλύψεις – «φωτιά»: Ποια η σχέση Ερντογάν με το πλοίο που δέχτηκε πυρά του Λιμενικού

Πώς εμπλέκεται ο Τούρκος πρόεδρος με το καράβι που προκάλεσε ένταση στο Αιγαίο – Καταιγιστικές εξελίξεις

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση με το τουρκικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Ρόδου, το οποίο δέχθηκε πυρά από την Ελληνική Ακτοφυλακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhuriyet

«Κάτι μυρίζει άσχημα στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο», αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι το πλοίο «ACT», ανήκει σε συγγενή στελέχους του AKP και συγκεκριμένα στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του Αμπντουραχίμ Ντουνταρ.

Μάλιστα, σημειώνει ότι, τόσο το ίδιο πλοίο, όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν «βεβαρημένο παρελθόν», με πλήθος ελέγχων από την τουρκική ακτοφυλακή.

Είχε συλληφθεί ο καπετάνιος

Ο καπετάνιος του «ACT», συνεχίζει το δημοσίευμα, Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν, φέρεται να έχει εμπλακεί και σε προηγούμενα περιστατικά με πλοία της εταιρείας και μάλιστα, τον Μάρτιο του 2010, ήταν καπετάνιος πλοίου που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara», με προορισμό τη Γάζα και συνελήφθη από τις Αρχές του Ισραήλ.
Το φορτίο με τα όπλα

Σε άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας, προστίθεται ακόμη, εντοπίστηκαν 3.400 βλήματα αυτοκινούμενων πυροβόλων. Συγκεκριμένα, το 2013, σε έρευνα που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας σε πλοίο της ίδιας εταιρίας, με την ονομασία Ζεινέπ Ντουντάρ (Zeynep Dundar), εντοπίστηκαν 3.400 βλήματα αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το πλοίο πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και παρουσίαζε το φορτίο του ως υλικά κουζίνας.
Η παράνομη διακίνηση μεταναστών

Ακόμη, προσθέτει η τουρκική εφημερίδα, στο ποινικό μητρώο της εταιρείας υπάρχει και η κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών, μιας και το 2014 το πλοίο με την ονομασία Baris, που ξεκίνησε από την Μερσίνα και παρουσίασε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης, αποκαλύφθηκε ότι μετέφερε 700 Σύρους πρόσφυγες εκ των οποίων 100 παιδιά.

newsbomb.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 Όσο παρατείνεται η παραμονή της Χάιδως στο μοναστήρι,...