Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λεβέντης: “Ο Αλεξης Τσίπρας είναι πιο δεξιός από τον Αντ. Σαμαρά” – “Να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια”

Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, είχε καλεσμένο η εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, και όπως διαβάζουμε στο newpost.gr είπε πολλά ενδιαφέροντα:

Για την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων που κάνει λόγο για ενδεχόμενο νέας κρίσης τύπου Ιμίων μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Ρώτησα εάν η Τουρκία κάνει κάποια ενέργεια, θερμό επεισόδιο έχουμε σχέδιο;» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

«Αν απειλήσει ο Τούρκος, θα τον εμποδίσει η Αμερική και η Γαλλία; Αν ο Τούρκος απειλήσει θα πολεμήσουν αυτοί; Θα έρθει η Αμερική ή η Γαλλία;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Δεν τους ενδιαφέρει αυτούς. Και συνεκμετάλλευση να γίνει το ίδιο ποσοστό θα πάρουν».

«Η πληροφόρηση μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας πρώτα βλέπει να εξελίσσεται κάτι και μετά αντιδρά», πρόσθεσε.

Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης τόνισε «ρώτησα τον Αλέξη Τσίπρα με τι εθνική γραμμή θα πας στη συζήτηση για τα Σκόπια και εκείνος χασκογέλαγε. Δεν απάντησε. Μπορείς να μην απαντάς σε τέτοια ερώτηση. Γραμμή έχει η Ελλάδα επίσημη; Θέση έχει;».

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως η επίσημη θέση της Ελλάδας για το σκοπιανό «είναι σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία».

«Φοβάμαι νέα Ίμια» είπε ο κ. Βασίλης Λεβέντης τονίζοντας πως στην Κύπρο έχει συγκεντρωθεί τεράστια οπλική δύναμη.

«Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα της λόγω μεγάλων εταιριών. Η Τουρκία θα απειλεί και θα ζητάει τα μισά από όσα παίρνει η Κύπρος», είπε.

«Εγώ θέλω να αλλάξουν εντελώς όνομα έναντι ανταλλαγμάτων. Είπα μάλιστα στον πρέσβη αν δίπλα στη χώρα σας και ιδρύσει κράτος που λέγεται «Νέα Υόρκη» θα το αφήσετε να υπάρχει; Θα το αφήσετε και θα λέτε “είναι δικό του θέμα”; (…) Και μου είπε ο πρέσβης βεβαίως όχι», είπε.

Αναφερόμενος στη δική του πρόταση είπε: «Να δοθούν διευκολύνσεις άλλης μορφής προκειμένου να αλλάξουν εντελώς το όνομα. Να τους δώσουμε οικονομική και κάθε άλλη βοήθεια» και εκτίμησε πως το όνομα «Μακεδονία» είναι μια «εμμονή που δεν τους προσφέρει τίποτα».

«Τους εθνικούς στόχους δεν τους εγκαταλείπεις ποτέ. Και το να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια είναι εθνικός στόχος» είπε ο κ. Λεβέντης. «Μακεδονία και ελληνικός λαός είναι ένα και το αυτό» πρόσθεσε.

«Θα ζητήσω Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ», αποκάλυψε στο “Ακραίως”.

«Βλέπει»… εκλογές

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, «βλέπει» «εκλογές το Δεκέμβρη του 2017 ή τον Οκτώβρη του 2018».

«Αν κόψει πάλι τις συντάξεις ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει» και πρόσθεσε: «Αν κόψει κι άλλο τις συντάξεις, θα πέσει πάλι στο 3%».

«Ο Αλ. Τσίπρας θα θέσει σε δημοψήφισμα το ζήτημα του μπόνους των 50 εδρών», εκτίμησε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων.

«Καρφιά» για όσους έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε με πολύ σκληρό τρόπο για τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα (Καρράς, Μεγαλοοικονόμου).

«Εμένα οι δύο βουλευτές που φύγανε είχανε βγει με λίστα. Η Ένωση Κεντρώων δεν χάνει από την απουσία τους. Αυτοί χάνουν. Όπου και αν μπουν υποψήφιοι δεν θα εκλεγούν» ισχυρίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Και είναι και αχαριστία γιατί τους έβαλα με τα χεράκια μου στις λίστες. Δεν τίμησαν την κίνηση που έκανα», πρόσθεσε.

«Προσπαθούν να γδάρουν την Ένωση Κεντρώων» υποστήριξε για να τονίσει πως «Είμαι σκληρό καρύδι. Και μόνος μου να μείνω θα πάρω 8-10%». Ευχήθηκε μάλιστα «Καλή τύχη σε όσους αποχώρησαν από την Ένωση Κεντρώων».


Ο Αλ. Τσίπρας είναι πιο δεξιός από τον Α. Σαμαρά

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως ο «Αλέξης Τσίπρας έκανε όλα τα χατίρια της Άνγκελα Μέρκελ» προσθέτοντας πως «Ο Αλ. Τσίπρας δεν διαφέρει καθόλου από τον Α. Σαμαρά, είναι πιο Δεξιός».

«Με ένα σύστημα απλής αναλογικής χωρίς μπόνους ο Κ. Μητσοτάκης τελείωνε» σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης συμπληρώνοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει συμφωνία με τη ΝΔ να τη στηρίξει».

«Δεν μπορούν να φτιάξουν το ΠΑΣΟΚ με παλιά υλικά κατεδαφίσεως », σχολίασε βιτριολικά ο κ. Λεβέντης.

«Το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ