Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πως θα αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας χωρίς να κάνετε υπερβολές

H αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας στοχεύουμε στο να αποβάλουμε από το σώμα τις συσσωρευμένες τοξίνες. Με τον τρόπο αυτό καθαρίζουμε τα εσωτερικά όργανα από όσα επιβλαβή αφήνουν οι τροφές που καταναλώνουμε, από τους περιβαλλοντολογικούς ρύπους, τα δηλητήρια, τα διάφορα βακτήρια, το αλκοόλ, τα φάρμακα και τα παράσιτα.

Η υπερφόρτωση με τοξίνες, στο έντερο, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το συκώτι, το δέρμα και τους λεμφαδένες, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά θέματα υγείας. Μερικά από αυτά σχετίζονται με δυσκολία στην πέψη, δερματικές παθήσεις, πρόωρη γήρανση, πρόσθετα κιλά και ημικρανίες.

Σύμφωνα με έρευνες, οι δίαιτες αποτοξίνωσης συνήθως ξεκινούν με το συκώτι. Το κύριο όργανο αποτοξίνωσης στο ανθρώπινο σώμα. Όταν αυτό λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά, συνήθως τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα ακολουθούν. Με το που ολοκληρωθεί η αποτοξίνωση, η λειτουργία του εγκεφάλου, η πέψη και άλλες διεργασίες του οργανισμού γίνονται αρκετά πιο αποδοτικά.

Ξεφορτωθείτε τα «απόβλητα», τονώστε την ενέργειά σας, χτίστε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και φροντίστε την επιδερμίδα με την βοήθεια των μεθόδων αποτοξίνωσης που ακολουθούν:
1.Πιείτε περισσότερο νερό

Το νερό είναι το κλειδί για την εξάλειψη των τοξινών. Βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών αλλά και στην σωστή πέψη. ΤΙP: Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί ώστε να αποτοξινώσετε το σώμα, να αναζωογονήσετε το δέρμα, να καθαρίσετε το συκώτι και να ενισχύσετε την διάθεσή σας.
2.Πίειτε αντιοξειδωτικό τσάι

Με τον τρόπο αυτό καίτε τα λίπη, ενισχύετε τον μεταβολισμό σας και βοηθάτε στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική για εκείνους που θεωρούν βαρετό να πίνουν μεγάλες ποσότητες νερού σε καθημερινή βάση.
3.Καταναλώστε βιταμίνη C

Συμβάλει τα μέγιστα στην διαδικασία της αποτοξίνωσης. Επίσης η βιταμίνη C επιταχύνει τον μεταβολισμό και ανακυκλώνει αντιοξειδωτικά όπως η η γλουταθειόνη και η βιταμίνη Ε.
4.Δώστε σημασία στην αναπνοή σας

Οι βαθιές εισπνοές και η έμφαση στην αναπνοή βοηθά το σώμα να αντλεί με επαρκή ποσότητα οξυγόνου τους πνεύμονες και το αίμα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές (πχ. Dr Sinatra) για τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από το διαδίκτυο.
5.Ιδρώστε

Ο ιδρώτας είναι μια λειτουργία απαραίτητη που βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος. Σύμφωνα με έρευνες με τον ιδρώτα εξαλείφετε τις φθαλικές ενώσεις, και τα βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό.
6.Καταναλώστε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βοηθούν να αποβάλλετε τις τοξίνες από το έντερο. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερες φυτικές ίνες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι στο μέλλον.
7.Καναταλώστε εσπεριδοειδή φρούτα

Βοηθούν στην αποτοξίνωση αλλά και στο κάψιμο των περιττών θερμίδων. Επίσης περιέχουν ένζυμα που βοηθούν την πέψη των τροφών. Η βιταμίνη C που περιέχουν είναι απαραίτητη για την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα σας.
8.Κάντε γυμναστική

Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να αποτοξινωθείτε. Η κίνηση του σώματος, οι βαθιές ανάσες, το ίδρωμα και το τέντωμα των μυών, βοηθούν σημαντικά στην ταχύτερη αποτοξίνωση. Όλα αυτά πάντα σε συνδυασμό με την κατανάλωση άφθονου νερού.
9.Ψευδάργυρος

Παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη αφού είναι απαραίτητος για την δημιουργία των ενζύμων που βοηθούν σε αυτήν. Επίσης τα συστατικά του αναπλάθουν τον εντερικό ιστό και αναδομούν την χολή.

Πηγή: theactivetimes.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ