Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Νικολόπουλος: Πειθαρχικό συμβούλιο στην επιτροπή ανταγωνισμού με… καθυστέρηση έξι ετών

Ύστερα από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημέρωσε την Βουλή ότι επιτέλους, με έξι χρόνια παράνομη καθυστέρηση, συνίσταται Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο που παρανόμως οι προηγούμενοι Υπουργοί Ανάπτυξης δεν συγκροτούσαν, προσφέροντας μια ιδιότυπη «ασυλία» στην διορισμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παρότι ο Νόμος 3959/2011 όριζε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο έπρεπε να συγκροτηθεί με υπουργική απόφαση εντός πολύ συντόμου διαστήματος μετά την ψήφιση του Νόμου, σειρά Υπουργών αγνόησαν επιδεικτικά τον Νόμο, στερώντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από το εργαλείο που ο Νομοθέτης όρισε ως ουσιαστικό για τον έλεγχο μιας Ανεξάρτητης Αρχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ”Δεν γνωρίζουμε αν η αδράνεια των προηγουμένων Υπουργών Ανάπτυξης οφείλετο στην δημοσίως διατυπωμένη άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι «δεν χρειάστηκε να συγκροτηθεί Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς δεν έχει προκύψει ζήτημα πειθαρχικού ελέγχου», άποψη που θεώρησε εκτός πραγματικότητας ο νυν Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου και έδωσε αιτήθηκε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο την συγκρότηση του πειθαρχικού Συμβουλίου, παρά την αντίθετη άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του προέδρου της.

Παρά την συστηματική επίθεση που δεχόμαστε παραμένουμε αταλάντευτοι στην μεγάλη αξία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, παρότι κάποιοι, αμυνόμενοι και προστατεύοντας τα κεκτημένα τόσων ετών, έφτασαν να χαρακτηρίσουν θρασύτατα τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ως «εκβιασμό». Ευτυχώς οι απόψεις αυτές παραμένουν απομονωμένες, ενώ αποτελούν προφανές δείγμα πανικού για την αποκάλυψη όσων επιθυμούν να κρύψουν και εμείς αποκαλύπτουμε και θα συνεχίσουμε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιράν: «Παιδικά παιχνίδια» το πυραυλικό πλήγμα στη βάση του Ισφαχάλ – Δεν κατηγορεί το Ισραήλ

Το Ιράν δεν σχεδιάζει αντίποινα εκτός εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση εναντίον της χώρας. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην...