Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ρέγκλινγκ: Αν η ελληνική κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων, δεν θα χρειαστεί 4ο μνημόνιο

Ο επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξη στην Handelsblatt δήλωσε ότι τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά και έφερε ως παράδειγμα ότι ακόμη και η Ελλάδα μπορεί, από τα μέσα του 2018, να ανταπεξέρχεται χωρίς πρόγραμμα βοήθειας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα τηρηθούν οι όροι για μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο, «εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων».

«Η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί οριστικά και η οικονομία εξελίσσεται παντού καλύτερα του αναμενόμενου. Τέσσερις πρώην χώρες της κρίσης μπορούν να χρηματοδοτούνται πάλι αυτόνομα στις αγορές και ακόμη και η Ελλάδα ενδέχεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να αντεπεξέρχεται πάλι χωρίς πρόγραμμα βοήθειας του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους συμφωνηθέντες μεταρρυθμιστικούς όρους», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Σε ερώτηση μήπως οι Ευρωπαίοι τείνουν να εξωραΐζουν ορισμένες φορές την κατάσταση της Ελλάδας, αντέτεινε ότι «στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε, κάτι που έλαβε υπόψη στην πρόβλεψή του ο ΟΟΣΑ. Σημαντικότερη είναι όμως η αναπτυξιακή τάση για τις επόμενες δεκαετίες και αυτή εκτιμάται από τον ΟΟΣΑ πολύ θετικότερα σε συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ