Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο κύμα καύσωνα – Στους 42 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να χτυπήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας με 38-39 βαθμούς τη Δευτέρα και το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς από τον Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος πιθανότατα θα φτάσει έως τους 42 βαθμούς. Ωστόσο, ο καύσωνας θα είναι πιο ήπιος σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα που έπληξε τη χώρα για ένα τετραήμερο.

Έτσι, από την Κυριακή θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία στα επίπεδα των 37-38°C και τοπικά 39°C στα ηπειρωτικά τμήματα. Οι τιμές αυτές είναι καθ’όλα φυσιολογικές ειδικά για το 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη όμως, θα υπάρξει νέα άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι, ενώ μέχρι εχθές φαινόταν ότι ο καύσωνας θα μας επηρεάσει από την Τετάρτη, τα προγνωστικά μοντέλα τον φέρνουν λίγο πιο νωρίς.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40°C, ενώ στα κεντροδυτικά τμήματα του νομού ο υδράργυρος πιθανώς να φτάσει τους 41°C. Πολύ μικρή η πιθανότητα, σε αυτά τα τμήματα, η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 41°C. Στις παραλιακές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37-38°C.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ