Πόροι ύψους περίπου 36 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμοι για την ελληνική οικονομία από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την προγραμματική περίοδο έως το 2020, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που χειρίζονται ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει λάβει 13 δισ., ενώ προσδοκά επιπλέον 25 δισ. (περιλαμβάνοντας και κονδύλια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας -όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις»- εκτιμάται πως στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ να εισφερθούν 3 δισ. ευρώ σε επενδύσεις.

Έμφαση δίνεται σε επενδύσεις για υποδομές και καινοτομία (οκτώ εγκεκριμένα σχέδια ύψους 1 δισ. ευρώ), καθώς και χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (7 εγκεκριμένα σχέδια προς χρηματοδοτικούς ενδιάμεσους φορείς - τράπεζες, ταμεία κ.λπ.- αξίας 195 εκατ., που αναμένεται με την σειρά τους να ενισχύσουν περίπου 3.500 χιλιάδες ΜμΕ και νεοφυείς επιχειρήσεις).

Πηγή: efsyn.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top