Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μια σέλφι, η αφορμή που οδήγησε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού

Με μεγάλη προσοχή τα στελέχη της Ασφάλειας Ζακύνθου εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό από το μπαρ στο οποίο διασκέδαζε ο νεαρός από το Τέξας, προκειμένου να δουν τί ήταν εκείνο, που οδήγησε στη συμπλοκή.

Σύμφωνα με το bloko.gr, όλα άρχισαν όταν ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον και η παρέα του έβγαλαν μία σέλφι με σερβιτόρα του μπαρ, η οποία είναι σερβικής καταγωγής.

Τότε ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας, Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο, πλησίασε την παρέα και άρχισε να λογομαχεί με τον 22χρονο. Κάποια στιγμή τον χαστούκισε και ο Αμερικανός τού απάντησε με μία γροθιά.
Τότε ξεκίνησαν όλα.

Η καταδίωξη στον κεντρικό δρόμο, ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου και ο θάνατός του.

Σοκ από το ιατροδικαστικό πόρισμα

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το θύμα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, φαίνεται ότι το θύμα δεν πρόλαβε καν να αντισταθεί, καθώς τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν, πριν προλάβει να αμυνθεί.

Εξίσου ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τα βίντεο, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, που δείχνει κάποιους από τους δράστες να χτυπούν τον Χέντερσον ακόμη και τη στιγμή που έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οχτώ άτομα για την υπόθεση. Ενας Έλληνας και επτά Σέρβοι.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

«Ο Bakari αγαπούσε να περνά τον χρόνο του με την οικογένεια και τους φίλους του. Του άρεσε πολύ να ταξιδεύει και να γνωρίζει κόσμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη γραπτή δήλωση της οικογένειας του 22χρονου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα mystatesman.com.

Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον 10 άτομα, αναφέρουν. «Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», σημειώνουν οι συγγενείς του άτυχου άνδρα που αναφέρουν ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

Στην ανακοίνωση των οικείων του περιλαμβάνονται και δηλώσεις φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ