Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο υπέροχος μαθητής με αυτισμό που έπιασε 17.090 μόρια στις πανελλαδικές

Ο Δρόσος Κονδύλης είναι ένα από τα παιδιά που διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλαδικές, συγκεντρώνοντας μάλιστα 17.090 μόρια.

Ο Δρόσος είναι απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και πλέον, με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε, μπορεί να μπει σε όποια σχολή θέλει, αν και εκείνος προτιμά τον τομέα του τουρισμού.

Ο Δρόσος έπρεπε από παιδί να αντιμετωπίζει την άγνοια ορισμένων για το φάσμα του αυτισμού και να αποδεικνύει τις ικανότητές του αλλά και να ξεπερνάει, πολλές φορές, τις προκαταλήψεις.

Πλέον έχει δώσει την ισχυρότερη απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν απαξιωτικά το θέμα του αυτισμού, με πολύτιμο σύμμαχο, πάντα, τη μητέρα του, Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα.

Ο ίδιος αισθάνεται «πολύ καλά» όπως δήλωσε στο ilia24.gr με αυτή του την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής»!

Οι συμμαθητές του τον συγχαίρουν γιατί είναι από αυτούς που έφτασαν στην πηγή και πίνουν νερό. Ο ίδιος συμπληρώνει πως όσο νερό και να πιεί ποτέ δεν θα νιώσει πως ξεδίψασε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ