Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα 120 λεπτά του Κυριάκου με τους… τρανσέξουαλ (ενώ ο κόσμος «καίγεται»)

Αν και η χώρα αντιμετωπίζει καυτά προβλήματα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με οργανώσεις τους

Δύο ώρες διήρκεσε η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους οκτώ οργανώσεων αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ και ομοφυλοφίλων στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει τη στήριξή του στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και θα αφορά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Πέραν του κ. Μητσοτάκη, εκ μέρους της Ν.Δ. στη συνάντηση συμμετείχαν και οι τομεάρχες Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης και η αναπληρώτριά του Κύρα Κάπη, καθώς και τα κομματικά στελέχη Νίκος Σωτηρόπουλος και Μαίη Ζανή. Οι οκτώ οργανώσεις που βρέθηκαν στο Μοσχάτο ήταν οι Athens Pride, Thessaloniki Pride, Colour Youth, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας, Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», Υπερήφανοι Γονείς και Πολύχρωμο Σχολείο.

Προετοιμασία

Το ραντεβού είχε προετοιμαστεί από την περασμένη εβδομάδα, όταν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αντίστοιχη συνάντηση με το σωματείο υποστήριξης των διεμφυλικών. Το κλίμα στην πρώτη τέτοια συνάντηση από τη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με συμμετέχοντες σε αυτήν, ήταν πολύ καλό και συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία.

Το εν λόγω νομοσχέδιο επιτρέπει στα διεμφυλικά άτομα, από 17 ετών και άνω, να μπορούν να προχωρούν σε διόρθωση του φύλου τους σε δημόσια έγγραφα, μέσα σε λίγα λεπτά με μια απλή αίτηση, δίχως να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου ή πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. απ’ όπου αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στη συγκυβέρνηση για την οικονομία και τη βλάβη στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Θα αναφερθεί στο πολιτικό οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. «που χτίστηκε πάνω σε ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα και το οποίο θα καταρρεύσει με τρόπο παταγώδη και εκκωφαντικό». Θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή καθώς και την ανάγκη δημιουργίας μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας «που θα πάει τη χώρα μπροστά».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ