Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κολομβία με τον Τσίπρα, 10 φορές Κολομβία με τον Κυριάκο

Μήπως άλλωστε αξίζεις και κάτι καλύτερο στη ζωή σου;

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα το κόστος της διαπραγμάτευσης του 2015 ανήλθε στα 86 δις ευρώ. Ας κρατήσουμε λοιπόν την ακραία εκδοχή ότι Τσίπρας-Βαρουφάκης τζόγαραν και έχασαν 86 δις ευρώ στις πλάτες μας. Δείτε τώρα για τι είδους κράτους μιλάμε και για το πόσες πιθανότητες έχει αυτό εδώ το τουριστικό μπουρδέλο να γίνει σύγχρονη δυτική χώρα ή έστω τουριστικός προορισμός πολυτελείας.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης με την κατσιαπλιάδικη διαπραγμάτευση έχασαν 86 δις ευρώ. Πριν χάσουν αυτά τα λεφτά μόλις 10 οικογένειες εκδοτών-καναλαρχών-μηντιαρχών πήραν θαλασσοδάνεια 1,3 δις ευρώ για τα άθλια, ανυπόληπτα μηντιακά σαπάκια τους. Τα πήραν με υποθήκη αέρα και με πολιτικές πλάτες ή εκβιάζοντας με κάθε τρόπο τους τραπεζίτες οι οποίοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Μόλις 10 παπατζήδες κατάφεραν και πήραν 1,3 δις ευρώ θαλασσοδάνεια για τα άθλια MME της κατοχής τους η προσφρορά των οποίων εξαντλείται στο Survivor.

Για την ακρίβεια το reality του Αλαφούζου μοιάζει με φάρος πολιτισμού μπροστά στα τηλεσκουπίδια που έχει ταίσει το ελληνικό κοινό ο μακαρίτης ο Κυριακού για παράδειγμα. Τα 172.000.000 εκατ. ευρώ δάνεια του Κυριακού με την υπερτιμημένη ταινιοθήκη και πάει λέγοντας καλούνται να τα πληρώσουν οι οξυδερκείς τηλεθεατές-δηλαδή εσύ ηρωικέ φαμιλιέρη μου.

Πολύ πριν εμφανιστούν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης πετάχθηκαν αυτά τα λεφτά στα μηντιακά σκουπίδια. Αλλα τόσα δόθηκαν και εξακολουθούν να δίνονται με διαπλεκόμενο παπατζίδικο τρόπο από τα media shops για διαφημίσεις των προιόντων των πελατών τους σε παπατζίδικα και ανυπόληπτα ΜΜΕ. Οι επιχειρηματίες που εγκρίνουν τους προορισμούς του διαφημιστικού χρήματος σε ΜΜΕ που δεν μπορούν να τα διαβάσουν ούτε ουρακοτάγκοι (έχουν μια παιδεία τα ζώα) ή είναι διαπλεκόμενοι ή αθώοι έως υποψίας. Θέλουμε να σας πούμε ότι αυτό το κράτος ήταν Κολομβία των Βαλκανίων πολύ πριν έλθει ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης. Κι αν δούμε ποιοι ετοιμάζονται να τους διαδεχθούν (εάν τα καταφέρουν) αυτό το κράτος δεν έχει καμμία τύχη.

Μόνο στα ΜΜΕ στην διάρκεια της μεταπολίτευσης έγιναν στάχτη πάνω από 20 δις που προστέθηκαν στο ελληνικό χρέος.Υπολογίστε σ΄αυτά τις μίζες στα εξοπλιστικά, τις υπερτιμολογήσεις στα δημόσια έργα, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και θα δείτε ότι τα 86 δις που έκαψαν στα μπουζούκια της διαπραγμάτευσης ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη ήταν αναμενόμενα. Πέρασαν 7 χρόνια με μνημόνια.

Ολοι οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στη θέση τους. Το πιο πιθανό είναι να έχουν πάρει και προαγωγές. Κανένα κλειστό επάγγελμα δεν άνοιξε, τα Πανεπιστήμια είναι γενικά κωλάδικα, οι επιχειρηματίες του ΣΕΒ στην πλειοψηφία τους διαπλεκόμενοι με το κράτος και τους πολιτικούς και θαλασσοδανεισμένοι επίσης. Οι ρεντρούμηδες του ΣΕΤΕ (με κάποιες εξαιρέσεις) αφήνουν στη χώρα τα χρέη τους και πληρώνονται απευθείας στους λογαριασμούς τους στην Ελβετία τις κρατήσεις.

Στο μεταξύ ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα έλθει να επενδύσει σ΄αυτό εδώ το μπουρδέλο όταν είναι αναγκασμένος να φάει στη μάπα τους κακάσχημους και κακοχυμένους σατυροβαρκάρηδες υπαλλήλους του Δημοσίου και τους βλαχοδημάρχους της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Γιατί ένας επιχειρηματίας να τοποθετήσει στην Ελλάδα τα ωραία του λεφτά και να περιμένει από ένα κράτος-μπουρδέλο τις άδειες του δασαρχείου, της αρχαιολογίας, της πολεοδομίας και πάει λέγοντας. Ολα σχεδόν τα βόρεια προάστεια έγιναν από μιζαδόρους του Δημοσίου και λαμόγια πασόκους στους οποίους έδειξε ο Ανδρέας πως να κλέβουν. Αυτή είναι η Ελλάδα και δεν χρειάζεται παρά κοινός νους για να συνειδητοποιήσεις ότι το μπουρδέλο δεν αλλάζει όσοι αιώνες και να περάσουν. Οσοι είστε πάνω από 50 γνωρίζετε ήδη ότι πέρασε μισός αιώνας από τη ζωή σας σε ένα διεφθαρμένο κράτος που αρνείται να είναι οτιδήποτε άλλο από Κολομβία των Βαλκανίων. Και μάλιστα με την βούλα της Δικαιοσύνης.

Κολομβία είναι με τον Τσίπρα, 10 φορές Κολομβία θα είναι με τον Κυριάκο.Οταν το συνειδητοποιείς αυτό αποφασίζεις πως θα πορευτείς σ΄αυτό το περιβάλλον. Τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τον ΓΑΠ, τον Καραμανλή, τον Ανδρέα, τον Σημίτη και όλους σχεδόν τους λαοπρόβλητους της μεταπολίτευσης ο οξυδερκής λαός τους εξέλεξε-εικόνα μας είναι. Ως προς τι η οργή για τον Τσίπρα. Αύριο θα έλθει ο Κυριάκος με τους δικούς του χορηγούς στην εξουσία. Κολομβία θα είσαι πάλι. Βαθιά διεφθαρμένη Κολομβία. Οπότε σκάσε και κολύμπα, μέρες που είναι…Μήπως άλλωστε αξίζεις και κάτι καλύτερο στη ζωή σου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ