Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λ. Αυγενάκης για συμβασιούχους: «Δε χαϊδεύουμε αυτιά,ούτε επιδιώκουμε πολιτικό όφελος” (video)

«Η Κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας και ασχολείται με εκείνα που εκείνη επιθυμεί και όχι με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν» σχολίασε σήμερα ο Γραμματέας της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο ρ/σ Alpha 989 με την Ευαγγελία Τσικρικά και τη Λώρα Ιωάννου.

Ερωτώμενος για το θέμα της πρόσφατης δημοσκόπησης του ΠΑ.ΜΑΚ., επεσήμανε: «αυτό που διαπιστώνει κανείς σε όλες τις μετρήσεις είναι η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και η κατάρρευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του κ. Τσίπρα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε αρκετά ερωτήματα της δημοσκόπησης, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εκλογών, γυρίζουν την πλάτη στην Κυβέρνηση. Επίσης, είναι καθαρά πλειοψηφικό το ρεύμα όσων πολιτών εκτιμούν ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα που την έχουν οδηγήσει οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος.»

Σε ότι αφορά το θέμα των συμβασιούχων ο Γραμματέας της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «εμείς είμαστε απολύτως σαφείς, δε χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε μπαίνουμε στη διαδικασία να χτυπήσουμε πλάτες επιδιώκοντας εφήμερο πολιτικό όφελος. Η στάση μας είναι απολύτως έντιμη, ρεαλιστική και ειλικρινής. Αυτό που πάει να κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι να τους κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά».

«Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Πρέπει να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων συμβασιούχων που εξαπατήθηκαν από την Κυβέρνηση. Καταθέτουμε στη Βουλή σχετική τροπολογία.

Πρέπει, όμως, να πούμε στους εργαζόμενους την αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός του συνταγματικού πλαισίου και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Πρέπει να συναφθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα.

Πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς, ενώ πρέπει να πριμοδοτηθεί σε αυτούς η απασχόληση όσων έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία. Έτσι θα προστατευθούν αυτοί που εργάζονται ήδη στον κλάδο».

«Είναι σαφές» τόνισε ο κ. Αυγενάκης «ότι την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων θα πρέπει να την έχει αποκλειστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Πολιτεία παρέχει τα αναγκαία θεσμικά εργαλεία για να γίνει αυτό. Δεν είναι, όμως, δουλειά του Κράτους να καθορίζει πως θα μαζεύονται τα απορρίμματα στην Ηγουμενίτσα ή στην Ικαρία…»

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι : «η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα των συμβασιούχων με μεγάλη ανευθυνότητα και χωρίς να πει την αλήθεια. Ο αριθμός των συμβασιούχων αυξήθηκε αλόγιστα και οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν διαρκώς με τρόπο αντισυνταγματικό. Το σημερινό αδιέξοδο ήταν αναμενόμενο. Και έχει προκύψει τη χειρότερη δυνατή στιγμή – μέσα στο καλοκαίρι – με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, να απειλείται η δημόσια υγεία και να αμαυρώνεται το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ουκρανία: Καμία υπηρεσία από τις πρεσβείες του εξωτερικού σε νέους που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία

Η Ουκρανία ανέστειλε τις προξενικές υπηρεσίες για τους άνδρες της σε στρατεύσιμη ηλικία που ζουν στο εξωτερικό με εξαίρεση αυτούς που χρειάζεται να επιστρέψουν...