Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

TA «ΓΥΡΝΑΕΙ» ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Καλύτερα να βρεθεί λύση στο Eurogroup

Ο πρωθυπουργός, πριν τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών χαρακτήρισε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Γαλλία ως «Σημαντική».

«Είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ σε μια λύση που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού» εκτίμησε και συμπλήρωσε πως «είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup, ώστε να μη χρειαστεί να τεθεί στο επίπεδο των ηγετών».

«Αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, αλλά η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν» εξήγησε.

Η Ευρώπη έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες αλλά έχει αντέξει. Πρέπει τώρα να δείξει σε όλους ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της και να κοιτάξει μπροστά. Πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μάς κάνουν πιο αισιόδοξους, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Μπρ. Λεμέρ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το πολιτικό θάρρος να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. «Πάντα θεωρούσα το θάρρος τη μεγαλύτερη αρετή ενός πολιτικού και αυτή την αρετή την κατέχετε».

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι πάντα κάτι το δύσκολο, αλλά οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή θα είναι θετικές για τον λαό και θα επιτρέψουν στην οικονομία να επιστρέψει στην ευημερία», υποστήριξε.

«Σε δύο ημέρες έχουμε τη σύνοδο του Eurogroup και συμφωνώ με την ανάλυση που κάνετε. Δεν είμαστε μακριά από τη λύση και αυτή πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε στις 15 Ιουνίου για να αποφευχθεί μια ελληνική κρίση» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος. Θα πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης. Σημείωσε δε ότι έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές για το συγκεκριμένο θέμα: με την Κρ. Λαγκάρντ, τον Β. Σόιμπλε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Επομένως θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος για μια καλή συμφωνία. Η αισιοδοξία δεν φτάνει πάντα, χρειάζεται και τύχη», είπε και έδειξε ένα βραχιόλι από την Αμοργό που φορούσε στο χέρι του.

Είμαστε σίγουροι για την εύνοια των Θεών, πρέπει να τους βοηθήσουμε λίγο, ανταπάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Capture

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 90 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 90 Ο Γιώργης ζητάει από τους ναυαγούς να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν τον...