Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκθεση με θέμα το Survivor «έπεσε» σε τάξη της Β’ Λυκείου!

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε γονείς αλλά και μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου του Ηρακλείου το θέμα στο οποίο εκλήθησαν να εκφράσουν την άποψή τους στο πλαίσιο του μαθήματος της έκθεσης στο οποίο διαγωνίστηκαν στις ενδοσχολικές εξετάσεις. Μοιάζει απίστευτο και όμως αληθινό, σαν θέμα μπήκε το φαινόμενο του reality Survivor.

Με την Ελλάδα να ταλανίζεται από καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα, δυστυχώς το φαινόμενο Survivor εκτρέφεται από την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας να ανταποκριθεί σε αυτές τις δυσκολίες να επιλέξει άλλο πρόγραμμα στην φτωχή από όραμα, πρόγραμμα, ψυχαγωγία, ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης. Τηλεόραση με τις επαναλήψεις των σήριαλ και τους υπουργούς να τους απασχολούν πότε θα μιλήσουν στη βουλή για να μην πέσουν πάνω στο συγκεκριμένο reality οδήγησαν και τους καθηγητές που και οι ίδιοι μπορεί να το παρακολουθούν να επιλέξουν το σχολιασμό για το «χάζεμα» της ζωής των άλλων.

Γονείς που μίλησαν στο ekriti, εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους λέγοντας ότι και η παιδεία απομακρύνεται από το στόχο της που δεν είναι άλλος από τη μόρφωση και την απόκτηση γνώσης και όχι από τα «αυτοκτονικά» σύνδρομα μιας κοινωνίας που ξεχνά το παρελθόν της και δεν γνωρίζει το μέλλον της απόρροια της εξαφάνισης της αυτογνωσίας. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν μέσα στην κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική.
Σε αυτό το περιβάλλον προσπαθούν γονείς και εκπαιδευτικοί να ολοκληρώσουν την αποστολή τους συνήθως με λάθη που όμως ίσως αποβούν μοιραία για την μετέπειτα ζωή των παιδιών.Τα παιδιά πρέπει να γίνουν «μαχητές» στη ζωή με όπλο τη γνώση και όχι με το ξεκατίνιασμα κάποιων που μονοπωλούν το πανελλήνιο μη φορώντας μόνο «εσώρουχό» τους.

Η πραγματική ένδεια της Ελληνικής τηλεόρασης που δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα,οτιδήποτε το αξιόλογο και το πρωτότυπο έχει αυτά τα αποτελέσματα. Και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα που είναι ο πνευματικός κόσμος της χώρας μας ,οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών,οι λόγιοι. Ποιοι και γιατί τους έκρυψαν και στα μέσα ενημέρωσης ή τουλάχιστον σε ότι απέμεινε από αυτά εμφανίζεται ο κάθε τυχάρπαστος δήθεν σωτήρας όλων μας.

ekriti.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ