Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤO “ATHENS GAY PRIDE”….

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Επειδή οι πολιτικοί διστάζουν να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα, και όσες φορές τοποθετούνται ακούμε όλο το φάσμα των υπερβολών είτε των ανόητων υπεκφυγών, αναδημοσιεύουμε την πάγια θέση μας για το “Athens Gay Pride”.

Η “κοινωνία αξιών” ως κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε ατόμου να αυτοπροσδιορίζεται, όσον αφορά την σεξουαλική του ταυτότητα, και υποστηρίζει τον αγώνα των ομοφυλοφίλων ενάντια στις διακρίσεις που υφίστανται. Επίσης αναγνωρίζει και το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Πλην όμως καταδικάζει με σαφήνεια, τις χυδαίες υπερβολές που γίνονται συνήθως στις παρελάσεις αυτές, οι οποίες προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα περί ιδιωτικότητας και ευπρέπειας.

Με τον ίδιο τρόπο που καταδικάζουμε αυτούς που καταστρέφουν την δημόσια περιουσία και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, με το ίδιο τρόπο καταδικάζουμε και την καταστροφή της δημόσιας εικόνας της πόλης μας από τις δημόσιες χυδαίες αναπαραστάσεις οργιαστικών σεξουαλικών πράξεων, οι οποίες σε τίποτε δεν βοηθούν το βασικό σκοπό της παρέλασης, που είναι η καταδίκη των διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων!

Η παρέλαση αυτή χάνει τον χαρακτήρα της όταν η πρόκληση γίνεται αυτοσκοπός με το να ανέχεται την καταχρηστική δημόσια προβολή αχαλίνωτων σεξουαλικών ιδιαιτεροτήτων οι οποίες ξεπερνούν εν πολλοίς τις προβλέψεις του νόμου για τη δημόσια αιδώ!

Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να προστατεύσουν την υπόσταση τους ως υπεύθυνοι πολίτες και ως άτομα που έχουν το θάρρος να αυτοπροσδιορίζονται ενάντια στους διωγμούς, στις προκαταλήψεις και τις κοινωνικές διακρίσεις, μη επιτρέποντας σε κάθε είδους γραφικό να αμαυρώνει τον αγώνα τους!

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...