Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η νέα τάση στο φαγητό σύμφωνα με τον Bourdain

Ένα από τα πιο θετικά πράγματα της παγκοσμιοποίησης είναι το γεγονός ότι έχουμε φαγητό από όλο τον κόσμο στην πόρτα μας – τουλάχιστον στις μεγαλύτερες πόλεις.

Έχουμε πρόσβαση σε σχεδόν κάθε κουζίνα που μπορούμε να ζητήσουμε, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη, σύμφωνα με τον κορυφαίο σεφ Anthony Bourdain, που θα είναι η επόμενη μεγάλη τάση στο φαγητό: η κουζίνα των Φιλιππίνων.

Ο Bourdain πιστεύει ότι τα φαγητά των Φιλιππίνων είναι “υποτιμημένα”, “ανερχόμενα” και “σε εξέλιξη”.

Πιστεύει μάλιστα ότι οι δυτικοί ουρανίσκοι είναι έτοιμοι γι ‘αυτά: “Νομίζω ότι ορισμένα φιλιππινέζικα πιάτα είναι πιο πιθανό να ριζωθούν και να γίνουν αποδεκτά γρηγορότερα από άλλα”, είπε στο CNN.

Ένα από τα πιάτα που του αρέσει ιδιαίτερα ονομάζεται sisig, το οποίο είναι από το ρύγχος, τη γούνα, το αυτί και τη γλώσσα ενός χοίρου.

“Νομίζω ότι το sisig είναι ικανό να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά του κόσμου στο σύνολό του”, είπε, προσθέτοντας ότι θεωρεί ότι το πιάτο είναι “καθημερινό, εύκολο και ακριβώς αυτό που χρειάζεστε μετά από μερικές μπύρες”.

“Νομίζω ότι είναι το πιο πιθανό να πείσει τους ανθρώπους στο εξωτερικό που δεν είχαν καμία επαφή με τα φαγητά των Φιλιππίνων να θελήσουν να διερευνήσουν την κουζίνα αυτή και πέρα από το sisig. Νομίζω ότι αυτό το πιάτο θα είναι ο συνδετικός κρίκος”.

Ο Bourdain βασίζεται σε ανθρώπους που είναι ανοιχτοί να τρώνε όλα τα μέρη ενός χοίρου που συνήθως απορρίπτουμε.

Η Αμερική πάντως ήδη στηρίζει την φιλιππινέζικη κουζίνα και ακολουθεί και η Αγγλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 143 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 143 Η είδηση για τον θάνατο του Βαφέα παρηγορεί...