Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάσχει η Φώφη από το σύνδρομο της Πολυάννας;


Αποτέλεσμα εικόνας για γεννηματα
Η Πολυάννα είναι ένα “λογοτεχνικό” κοριτσάκι που ζει με τη θεία της, η οποία δεν συμπαθεί τα παιδιά. Είναι φρόνιμο, με χρυσή καρδιά και μεγάλη ζωτικότητα. Το κοριτσάκι, θέλει να βλέπει γύρω της ανθρώπους ευτυχισμένους, χαρούμενους και μαθαίνει σε όλους να παίζουν αυτό το περίφημο παιχνίδι. Η Πολυάννα, με την ευθύτητα του χαρακτήρα της και την ανεξάντλητη ζωντάνια της, κατορθώνει να περάσει ένα σωρό μηνύματα, μαθαίνοντάς στους άλλους, να είναι αισιόδοξοι ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.

Από καιρό προσπαθούσα να βρω ποια μου θυμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Καλύτερα, σκέτο Φώφη. Η δικιά μας Φώφη, η κοπέλα της διπλανής πόρτας, η καλόβολη κυρία που τα συναισθήματά της ξεχειλίζουν, μεταδίδοντας θετική ενέργεια γύρω της.

Ε λοιπόν, το βρήκα. Είναι η μικρή Πολυάννα. Και νομίζω δεν είναι καθόλου υπερβολικός ο συνειρμός. Γιατί η πολιτική δεν είναι παρά ένα χαρμόσυνο- καμιά φορά και αστείο- προανάκρουσμα της ίδιας της ζωής, δεδομένου ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ηθική και κουλτούρα στην πραγματικότητα. Άσχετο βέβαια, αν βρίσκεται σε μία διαρκή σύγκρουση μαζί της…

Η πρόσφατη δήλωσή της ότι θα συνεργαστεί μετεκλογικά, με την Νέα Δημοκρατία αλλά χωρίς τον Κυριάκο πρωθυπουργό, ήταν πράγματι ενδιαφέρουσα. Και ενδεικτική των προθέσεών της για το ρόλο που έχει να παίξει στη μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα της.

Τι κατάλαβα από την αποστροφή της προς τον πρόεδρο της ΝΔ; Ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους Έλληνες από τον «Μινώταυρο» του νεοφιλελευθερισμού του οποίου εκφραστής δεν είναι άλλος από τον Μητσοτάκη!

Η Φώφη, ας μη γελιόμαστε, είναι ένας άνθρωπος ζωτικός, γελαστός, με κατάφαση και φυσική διάθεση τρυφερότητας, στη σχέση της με τον λαό. Επομένως, όποιος περίμενε κάτι διαφορετικό, δεν έχει παρά να το αναζητήσει σε άλλους και όχι στους παραδοσιακούς θεματοφύλακες της θετικής ενέργειας. Αυτή που δένει την παραδοσιακή πολιτική στην Ελλάδα, με το εκλογικό της σώμα.

Στην αγαπημένη όλων μας, Φώφη δεν αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν την περιλαμβάνει στα σχέδιά του. Δεν αρέσει όμως και ο Κυριάκος γιατί έχει ήδη καταστεί – από τον ΣΥΡΙΖΑ- ο «Σόιμπλε» εσωτερικού. Και όπως είναι φυσικό, μία «Πολυάννα» δεν έχει παρά να υποσχεθεί αγάπη, στοργή και αισιοδοξία, σε όσους ανησυχούν για τη θέση τους στον διαχρονικό κρατισμό. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν ανάγκη από την «ανεξάντλητη ζωντάνια» της Φώφης; Δημόσιοι υπάλληλοι, πικραμένοι Συριζαίοι που δεν θέλουν να ψηφίσουν «διαταραγμένους» για εκδίκηση και ανησυχούντες της ΝΔ που φοβούνται τον Κυριάκο…

Με λίγα λόγια η «σούπερ Φώφη» κουνάει από δω κι εκεί το μαγικό ραβδάκι και πιτσιλάει αισιοδοξία σε όλους. Και σ΄αυτούς που θέλουν να απαλλαγούν από τον Τσίπρα και σ΄αυτούς που φοβούνται τον «δράκο» Κυριάκο.

Και το 1,5 εκ. ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Και οι «προδότες» του Καζάκου που φεύγουν στο εξωτερικό; E, αυτοί είναι έτσι κι αλλιώς χαμένοι. Θα «ψωνίσουν» σίγουρα Κυριάκο.

Συμπέρασμα; Μόνο με αυτοδυναμία της ΝΔ θα κυβερνηθεί η χώρα. Γιατί αν η επόμενη κυβέρνηση πέσει πάνω στο «αισιόδοξο» ραβδάκι της «Πολυάννας» Φώφης, αλίμονο στη χώρα. Αλίμονο και στην θετική της ενέργεια…

Tου Ανδρέα Ζαμπούκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ