Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Το μπλε τετράδιο, του Κωνσταντίνου Σύρμου

Ο Σταύρος, ένας τριανταπεντάχρονος ζωγράφος, υποφέρει από τα τραύματα των αναμνήσεων από τον αυταρχικό του πατέρα και τον πόνο που του προκαλεί η εγκατάλειψή του από την Άννα, τη γυναίκα της ζωής του. Το σκηνικό αυτό είναι ο καμβάς μιας ψυχής γεμάτης πληγές που αποτυπώνεται στους γεμάτους θλίψη πίνακές του Σταύρου, ο οποίος οδηγείται βήμα-βήμα στην παράνοια.

Ο Σταύρος είναι ο πρωταγωνιστής στο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Σύρμου «Το μπλε τετράδιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που κρύβει ανατροπές και εκπλήξεις, που κορυφώνονται πλησιάζοντας προς το τέλος.

Γιατί μπλε τετράδιο; Γιατί σε ένα μπλε τετράδιο ο Σταύρος περιγράφει τη σχέση του με την Άννα, η οποία τηρούσε ένα σημειωματάριο, στο οποίο περιέγραφε τον απόλυτο έρωτά της για τον Σταύρο. Το ερώτημα, γιατί τον παράτησε, τον τσακίζει.

Αδυνατώντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από την ψευδαίσθηση, ο Σταύρος μεταμορφώνεται σε έναν νέο, μοχθηρό εαυτό και δημιουργεί μία άλλη, σαθρή πραγματικότητα, στην οποία, εκτός από τον ίδιο, ακροβατούν επικίνδυνα ο Νίκος, ο μοναδικός άνθρωπος που τον νοιάζεται, η αγαπημένη του Άννα και ο Δημήτρης, ο δυναμικός ψυχίατρος που προσπαθεί να τον βγάλει από το αδιέξοδό του.

Δημιουργείται ένα σκοτεινό περιβάλλον, μέσα στο οποίο ο Σταύρος ζει, γεμάτος ενοχές για τον θάνατο μίας μυστηριώδους γυναίκας, της Φωτεινής, την οποία ελάχιστα γνώριζε.

Ο αναγνώστης, στην εξέλιξη του μυθιστορήματος, βρίσκεται αντιμέτωπος με ερωτήματα: Θα μπορέσει ο Σταύρος να βρει την διέξοδο από την ψύχωσή του; Θα γυρίσει κοντά του η Άννα; Θα καταφέρουν ο Νίκος και ο ψυχίατρος να τον σώσουν; Ή μήπως επικρατήσει ο νοσηρός εαυτός του;

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Το μπλε τετράδιο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κωνσταντίνος Σύρμος

ISBN: 9786185095475

ΤΙΜΗ: 12 ευρώ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 188

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Κωνσταντίνος Σύρμος γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1979, στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας. Από την εφηβεία του οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τού δημιούργησαν την ανάγκη της έκφρασης μέσα από τον στίχο και την ποίηση, κάτι που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Ζούδιαρη και την Φωτεινή Δάρρα. Στα χέρια σας κρατάτε το πρώτο του βιβλίο. Εκτός από τη συγγραφή, αγαπάει το σκάκι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ