Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι κάτοικοι στη Φολέγανδρο φωνάζουν: «Πεθαίνουμε αβοήθητοι»!

Tις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μέσα με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Φολέγανδρου έρχεται να αποκαλύψει, για πολλοστή φορά, ο θάνατος γυναίκας που πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο περιμένοντας το ελικόπτερο που θα την μετέφερε στην Αθήνα.

Κάτοικοι και συγγενείς ξεσπούν στο protothema.gr υποστηρίζοντας ότι το ελικόπτερο που σε άλλες περιπτώσεις θα ερχόταν σε πέντε λεπτά, άργησε 4 ολόκληρες ώρες με αποτέλεσμα το μοιραίο θάνατο της 57χρονης γυναίκας.

«Η γυναίκα είχε έρθει στο νησί για να δει τα παιδιά της. Τη φιλοξενούσε ο γιος της στο σπίτι του. Λόγω γυναικολογικής φύσεως ππροβλήματος που της παρουσιάστηκε, είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Ειδοποιήσαμε το δήμαρχο ο οποίος εκτελεί και χρέη οδηγού του ασθενοφόρου που ήρθε και την παρέλαβε. Δυστυχώς όμως το ελικόπτερο που θα τη μετέφερε στην Αθήνα καθυστέρησε τουλάχιστον 4 ώρες και η γυναίκα εξέπνευσε μέσα στο ασθενοφόρο» λέει γείτονας του γιου της άτυχης γυναίκας.

Ο ίδιος κάτοικος καταγγέλλει το ΕΣΥ και την κυβέρνηση, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν υπάρχουν γιατροί στο νησί, μας βοηθούν οι γιατροί του κόσμου, αλλά ήταν τέτοιο το περιστατικό που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν».

Στο protothema.gr μίλησε και ο κ. Στράτος, επιχειρηματίας, στον οποίο εργάζεται ο γιος της άτυχης 57χρονης. «Αν ερχόταν εγκαίρως το σούπερ πούμα θα την προλαβαίναμε τη γυναίκα. Έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία στις 12 το βράδυ και το ελικόπτερο έφθασε πολλές ώρες αργότερα. Δυστυχώς δεν έχουμε γιατρούς. Όλοι οι πολιτικοί κωφεύουν και τώρα ξεκινά και το καλοκαίρι που ο κόσμος θα αυξηθεί. Έχουμε έναν μόνο γιατρό που έρχεται τα Σάββατα για να γράψει συνταγές. Τις υπόλοιπες ημέρες παρακαλάμε το Θεό να μας λυπηθεί και το δήμαρχο να βοηθήσει που εκτελεί και χρέη οδηγού».

Η αντιδήμαρχος του νησιού, κ.Παπαδοπούλου μίλησε στο protothema.gr για αυτό το περιστατικό:

«Δυστυχώς το τραγικό αυτό περιστατικό ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νησί μας. Στις 2.00 τα ξημερώματα μας ειδοποίησαν για αυτό το περιστατικό.
Επειδή δεν υπάρχει γιατρός στο νησί μας, ειδοποιούν εμένα ή τον Δήμαρχο γιατί εκτελούμε χρέη οδηγού στο ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου και αναγκάζομαι πολλές φορές να το οδηγώ εγώ και να μεταφέρω ασθενείς.
Υπήρχε μια γιατρός από τους γιατρούς του κόσμου όπου και αυτή η γυναίκα έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει στη ζωή την 57χρονη γυναίκα αλλά μάταια. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να αποφασιστεί να σηκωθεί ελικόπτερο και να έρθει να την πάρει να τη μεταφέρει στην Αθήνα.

Έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλες φορές παρόμοια περιστατικά όπου οι ασθενείς φεύγουν με σκάφος αλλά αυτή τη φορά πραγματικά χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Πηγή: protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...