Την απαισιοδοξία του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μετά το τέλος της ενημέρωσής του για Κυπριακό και Eurogroup από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «είμαι απαισιόδοξος γιατί οι Τούρκοι θα λένε ναι, να ξεκινήσουμε ένα νέο γύρο, και θα τορπιλίζουν. Τα θέλουν όλα δικά τους. Θα έρχονται οι Τούρκοι στο τέλος να τα ζητάνε όλα».

Υποστήριξε, δε, ότι μόνη λύση για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά είναι «να καταβάλλει η Ελλάδα προσπάθεια η Τουρκία να προσεγγίσει την ΕΕ. Αν η Τουρκία γίνει νομιμόφρων χώρα».

Όσον αφορά στην απόφαση του Eurogroup, o κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι είναι η καλύτερη δυνατή», ωστόσο ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έπρεπε να ανεβάσει τους τόνους γιατί έτσι έμοιαζε σαν να ηττήθηκε η χώρα. Κι ενώ δεν τα πήραμε, πανηγυρίζει», εκτιμώντας πάντως ότι «το κρίσιμο είναι αν θα έρθουν επενδύσεις στο προσεχές διάστημα».

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας σαν πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη», ωστόσο «φοβάμαι το κόμμα του, δεν πιστεύουν στην Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση γιατί αλλιώς χανόμαστε. Ελπίζει όμως ότι θα βρουν το κουράγιο να πλησιάσουν την Ευρώπη και ψυχικά. Ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι «θα ήταν γενναίο να φτιάχτεί μια κυβέρνηση που θα είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα, πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ και πολεμούν και τη χώρα στη ΝΔ. Δίνουν μάχη για την εξουσία».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top