Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τόσκας: Στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, σεισμολόγοι, όλοι είναι στις δουλειές τους

Στην ψυχραιμία που δείχνουν οι κάτοικοι των περιοχών της Λέσβου που έπληξε ο σεισμός καθώς και στην άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε ότι «το 70%-80% των κατοικιών της Βρίσας έχει καταρρεύσει ή έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, με εντολή του πρωθυπουργού μετέβη άμεσα στο νησί κλιμάκιο υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ελικόπτερο. Σε αυτό περιλαμβανόταν ομάδα της ΕΜΑΚ, ο σεισμολόγος κ. Λέκκας, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ σήμερα το πρωί φτάνουν στο νησί επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης με ομάδα 40 μηχανικών».

«Ήδη, έχει γίνει η πρώτη καταγραφή και σχεδιασμός για τα υφιστάμενα ζητήματα με την Περιφέρεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, ενώ συντονιστικά πραγματοποιήθηκαν τόσο χτες το βράδυ όσο και νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο κόσμος έχει πάει στις δουλειές του, ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι σεισμολόγοι», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «κλιμάκιο των τελευταίων ερευνά ήδη τις γεωλογικές διαφοροποιήσεις και οι μηχανικοί που καταγράφουν τις ζημιές ενισχύονται περαιτέρω.

Πρόκειται για φτωχό κόσμο που έχει χάσει τα πάντα, αλλά έχει πολύ μεγάλη ψυχραιμία αντέχει, σκέφτεται τι θα κάνει, την επόμενη φάση και πώς θα βοηθήσουμε και εμείς.

Έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα για την επόμενη ημέρα το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ