Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι… έχει στο μυαλό του ο Σημίτης, και αποφάσισε να στηρίξει τη Φώφη;

Ο Κώστας Σημίτης παραμένει μια προσωπικότητα που διχάζει, και μάλιστα βαθιά.

Υπάρχουν οι φανατικοί υποστηρικτές του, εκείνοι που τον αποκαλούν “εκσυγχρονιστή”, και εκτιμούν ότι υπήρξε μεθοδικός και αποτελεσματικός ως πρωθυπουργός.

Υπάρχουν και οι φανατικοί πολέμιοί του, εκείνοι που τον αποκαλούν “αρχιερέα της διαπλοκής”, για όσα απίστευτα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, με σκάνδαλα και μίζες.

Η αλήθεια βρίσκεται, ως συνήθως κάπου στη μέση. Εκείνο ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει είναι ότι, ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, και επί 8ετία πρωθυπουργός της χώρας, εξακολουθεί να επηρεάζει.

Δεν επηρεάζει πλέον την κοινωνία, με την οποία άλλωστε δεν είχε ποτέ… προνομιακές σχέσεις. Επηρεάζει ωστόσο παράγοντες, πολιτικούς, οικονομικούς και προερχόμενους από τον λεγόμενο πνευματικό κόσμο.

Έχει λοιπόν τη σημασία του το γεγονός ότι, στην παρούσα συγκυρία, επιλέγει να στηρίξει εμμέσως τη Φώφη Γεννηματά, για την επόμενη μέρα στον χώρο του πολιτικού Κέντρου. Αποδεχόμενος την πρόταση της σημερινής προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να μιλήσει στο Συνέδριο… μετεξέλιξης του πολιτικού χώρου.

Η θετική απάντηση Σημίτη ξένισε πολλούς. Οι περισσότεροι… υποψιασμένοι ωστόσο, αναζητούν ήδη τι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο πρώην πρωθυπουργός. Ένας βαθιά συστημικός παίκτης, που ξέρει ότι, όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο παρεμβατικό θα είναι την επόμενη μέρα. Είτε με το όνομα αυτό, είτε με… κάποιο άλλο.

Και ένας επόμενος αρχηγός, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, αν παραλάβει αξιοπρεπές μαγαζί. Και όχι κατεδαφιστέο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ