Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζανακόπουλος για τις φερόμενες συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη: «Έκανε ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης»

Τη δική του εξήγηση για την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ απέδωσε στο ενδιαφέρον του Πάνου Καμμένου ως «πολίτη» για τη διαλεύκανση της υπόθεση του Noor 1 την επικοινωνία του κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, παρέχοντας πλήρη πολιτική κάλυψη στον υπουργό Άμυνας.

«Στις ειδήσεις περί τηλεφωνήματος απάντησαν ο κ. Καμμένος και ο κ. Κοντονής (…) Κατά τις δηλώσεις των υπουργών υπήρξε άνθρωπος (σ.σ Γιαννουσάκης) που ζήτησε να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, και οι υπουργοί ενημέρωσαν την εισαγγελία, το σημαντικό δεν είναι το τηλέφωνο, αλλά να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση που έχει πάρα πολλές σκοτεινές πτυχές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ .

Για την παρέμβαση του κ. Καμμένου ανέφερε δε, ότι «έπραξε ό,τι θα έπραττε οποιοσδήποτε πολίτης, ενημέρωσε τον θεσμικά αρμόδιο που ενημέρωσε την εισαγγελία».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «υπάρχει ένα πλοίο με 2 τόνους ηρωίνης που πιάστηκε στην Ελλάδα και το δικό σας κανάλι έφερε την ανάγκη να διαλευκανθούν οι οροί και ποιος κρύβεται πίσω από το πλοίο. Το κανάλι σας το έχει αναδείξει το θέμα, και πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή ώστε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση».

Απευθυνόμενος εξάλλου στη Δικαιοσύνη, ο κ. Τζανακόπουλος έστειλε μήνυμα ότι «τα ελληνικά δικαστήρια οφείλουν να διαλευκάνουν με όσο δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα την υπόθεση.

«Θεωρούμε ότι είναι ανήκουστο να παρεμβαίνει για να επηρεάσει κάποια δίκη» σχολίασε για τον Πάνο Καμμένο στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ρωτάμε με ποιο δικαίωμα ένας κορυφαίος υπουργός επικοινωνεί με έναν ισοβίτη στις φυλακές ο οποίος έχει καταδικαστεί για μια τόσο σοβαρή υπόθεση… Πρόκειται για ανεπίτρεπτο θεσμικό ατόπημα θεσμική παρατυπία συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Δεν μας καλύπτει η απάντηση του κ. Κοντονή. Εμείς ασχολούμαστε με το πολιτικό και θεσμικό κομμάτι» σημείωσε.

Δήλωσε επίσης ότι ο εμπλεκόμενος λιμενικός πίεζε τον Γιαννουσάκη ως ανακριτικός υπάλληλος να εμπλέξει στο Νoor 1 τον κ Μαρινάκη.

«Ο κ. Καμμένος πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει» είπε πάντως στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. «Δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί κανέναν χωρίς στοιχεία» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ