Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Αράχνες» στο ταμείο της Συμπαράταξης

Φτώχεια, αλλά χωρίς… γκρίνια (για την ώρα τουλάχιστον) στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η τρίτη αριθμητικά δύναμη στη Βουλή ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή τις πύλες του Συνεδρίου της, έχοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να στηρίξει επικοινωνιακά το γεγονός.

Το επικοινωνιακό της επιτελείο «έχει σηκώσει τα χέρια», διότι αδυνατεί να προχωρήσει σε τηλεοπτικά σποτ που θα καθιστούσαν το Συνέδριο γνωστό σε ευρύτερες ομάδες πολιτών. Για την ώρα, υπάρχει πυρετός αποστολών στα κόμματα και στις κινήσεις που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αποδέκτης είναι η Χαριλάου Τρικούπη, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί την κύρια συνιστώσα της. Εκεί παραλαμβάνουν τις λίστες με τα ονόματα των συνέδρων της κάθε πλευράς.

Ο αριθμός των συνέδρων υπολογίζεται στις 3.000 και θα κατανεμηθούν ως εξής: 1.200 από το ΠΑΣΟΚ, 600 από τη ΔΗΜΑΡ, 600 από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 300 από τις Κινήσεις Πολιτών και άλλοι 300 από την ΕΔΕΜ. Από τα πρόσωπα που ορίζει κάθε αυτόνομος φορέας, προβλέπεται ότι τα μισά θα προέρχονται από την κομματική του δύναμη και το υπόλοιπο 50% από κοινωνικούς φορείς. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει η επικεφαλής της Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών και της ΕΔΕΜ.

Θα ακολουθήσουν οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων κομμάτων, ενώ θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος –όπως έχει αποκαλύψει το «Π»– θα ταχθεί υπέρ της ενοποίησης του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου», δηλαδή της συμπόρευσης της Συμπαράταξης με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και την Ώρα Αποφάσεων των Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Γιώργου Φλωρίδη.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει γνωστό πώς θα κινηθεί κατά τις ημέρες του Συνεδρίου ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε στις 26/ 6 /2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 131 Οι ισορροπίες στο ζαχαροπλαστείο έχουν διαταραχτεί μετά...