Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο τύπου της Π.Ε.Π.Τε.Γ. για το Πρόγραμμα Δακοκτονίας του Υπ.Α.Α.Τ.

 
Η Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. χαιρετίζει την έκδοση της υπ’ αριθ. 5239/58793/30-5-2017 απόφασης με θέμα «Κατανομή εποχικού προσωπικού σε Περιφερειακές Ενότητες – Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2017», για πρώτη φορά επιτυγχάνεται το αυτονόητο που είναι η ισότιμη συμμετοχή στο πρόγραμμα δακοκτονίας των Γεωπόνων του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Μετά από παλινωδίες ετών επιτέλους η Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. άφησε πίσω της τα αναχρονιστικά Βασιλικά Διατάγματα του «ΠΑΥΛΟΥ» του 1953 με την προσβλητική για όλους διατύπωση «απεφασίσαμεν και διατάσσομεν».

Οι Γεωπόνοι του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις επιστημονικές μας γνώσεις στη νέα αρχή που έκανε το Υπ.Α.Α.Τ. στο πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017.

Δηλώνουμε ότι:

1.δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την επιστημονική μας επάρκεια στη διαχείριση του προγράμματος Δακοκτονίας,

2.δεν θα διαπραγματευτούμε με κανένα το αναφαίρετο δικαίωμα μας να ασκήσουμε τα κατοχυρωμένα με Π.Δ. επαγγελματικά μας δικαιώματα.

3.δεν θα ανεχθούμε εκ νέου υπαναχωρήσεις στην εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων που δεν έχουν σχέση με την Αγροτική Ανάπτυξη.

Υπενθυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

  1. οι Γεωπόνοι του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και ανθοκομίας και Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, έχουν σύμφωνα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα Π.Δ. 109/89, του Π.Δ. 159/2013 και του Ν. 4235/2014 δικαίωμα ως υπεύθυνοι επιστήμονες, στην εμπορία και συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων.
  2. έχουν σταθεί αρωγοί στην καθημερινή αγωνία και προσπάθεια του Έλληνα αγρότη, έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη του και έχουν συνεισφέρει πολλά προς την κατεύθυνση της ποιοτικής ανάπτυξης της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής

Επειδή η δακοκτονία δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο φθηνής συντεχνιακής αντιπαράθεσης, καλούμε το Υπ.Α.Α.Τ. να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 να ξεκινήσει άμεσα, και να έχει επιτυχή αποτελέσματα προς όφελος των ελαιοπαραγωγών και της Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 (VIDEO)

Δείτε σε video το νέο επεισόδιο της σειράς Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 131 Η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της Βιολέτας τρομοκρατεί την Νικολίνα η οποία αποφασίζει και ως...