Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με ευρωπαϊκές συμμαχίες απαντά ο Κ. Μητσοτάκης στη σύμπλευση Αλ. Τσίπρα – Π. Καμμένου

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει συμμαχίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο». Με τη φράση αυτή στέλεχος της ΝΔ περιέγραφε το κεντρικό σκεπτικό της στρατηγικής που έχουν χαράξει στο γαλάζιο επιτελείο και έχει τον τίτλο «η απομόνωση του κ. Τσίπρα». Όπως σημείωνε το ίδιο στέλεχος ο πρωθυπουργός προκειμένου να κρατηθεί όσο μπορεί στην εξουσία «επέλεξε να επικροτήσει δημόσια τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους».

«Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών;» ρωτούσαν από την οδό Πειραιώς, από όπου θα κλιμακώσουν την επίθεσή τους προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση και τα νέα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και περιμένοντας τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστεί τοξικό πολιτικό προϊόν. Έχουν ταυτιστεί με την πολιτική εξαπάτηση και την απεμπόληση κάθε αρχής προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία» τόνιζαν από τηΝΔ. Αυτός είναι ο λόγος που απέτυχε και η προσπάθεια του κ. Τσίπρα μέσα από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, να βρει συνομιλητές προκειμένου να χτίσει το νέου αφήγημά του και να δημιουργήσει την αίσθηση ότι γίνεται ξανά πόλος του πολιτικού συστήματος.

«Απέτυχε και σε αυτό, όπως απέτυχε και με όλους τους στόχους στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Κανένας δεν θέλησε να γίνει μέρος ενός επικοινωνιακού σόου για μια ακόμα εξαπάτηση της κοινής γνώμης» συμπλήρωναν από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη. «Ένα τοξικό προϊόν δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε δύναμη ανασυγκρότησης της χώρας, ούτε φυσικά πολιτικό πόλο» τόνιζαν επίσης, υπενθυμίζοντας ότι την επόμενη Δευτέρα περιμένουν και τον κ. Τσίπρα στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις για την οικονομία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης ενισχύει τις συμμαχίες του στο εξωτερικό σε μια Ευρώπη, όπου όπως έλεγαν από τη ΝΔ «οι δυνάμεις του ρεαλισμού φαίνεται να επιστρέφουν στο προσκήνιο. Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν νίκες των φιλοευρωπαϊκών ρεαλιστικών δυνάμεων στην Ισπανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία και πρόσφατα στις δημοτικές εκλογές στη Ιταλία, όπου το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο σημείωσε μεγάλη πτώση. Στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ βαδίζει προς μια νέα νίκη, καθώς η διαφορά της από τους Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται να διευρύνεται».

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, μαζί με την επιστροφή των δυνάμεων του ρεαλισμού, αναδεικνύεται και μια νέα γενιά στελεχών σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυρίως από το χώρο της κεντροδεξιάς και του φιλελεύθερου Κέντρου, ο οποίοι επιδιώκουν να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια: «ο 49χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα, ο 31χρονος Σεμπάστιαν Κουρτς στην Αυστρία, ο 38χρονος Λία Βαράντκαρντ στην Ιρλανδία, ο 41χρονος Σαρλ Μισέλ στο Βέλγιο και φυσικά ο 39χρονος Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, έχουν επαναπροσδιορίσει το πολιτικό σκηνικό των χωρών τους και έχουν δώσει νέα δυναμική στα κόμματά τους» υπογράμμιζαν από την οδό Πειραιώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...