Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Κυριάκος κλείνει το μάτι στη Φώφη

Μήνυμα με επίκεντρο το αντικυβερνητικό μέτωπο που συγκροτείται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό που θα απευθύνει στην έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το απόγευμα.

Θεωρεί ότι «τις δυνάμεις της λογικής τις ενώνουν κοινές αρχές και αξίες απέναντι στον αυταρχισμό του ΣΥΡΙΖΑ». Αλλωστε τον ίδιο σκοπό έχουν τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη: να συνεχιστούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα ήθελε να κατ´ αρχήν τους νεοδημοκράτες που είχαν φύγει λόγω ΕΝΦΙΑ. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσδοκά στον επαναπατρισμό των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που αναζήτησαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί το μέτωπο με την έννοια μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας με ενιαία φωνή στο οποίο πόνταρε ο πρόεδρος της ΝΔ να μην προχώρησε διότι τα μικρότερα κόμματα μεταξύ άλλων διέκριναν πατερναλιστικές τάσεις. Η Πειραιώς θεωρεί όμως θετικό βήμα την διαχωριστική γραμμή που τράβηξε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά.

Άλλωστε συχνά η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έχουν ανάλογες και ενίοτε υποστηρικτικές παρεμβάσεις στην Βουλή με στόχαστρο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛΛ. Συνέβη με την καταψήφιση των μέτρων της συμφωνίας που έκλεισε η κυβέρνηση στο τελευταίο Eurogroup. Συνέβη και σε σχέση με το σκάνδαλο Καμμένος – Gate και τις μυστικές συνομιλίες του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη που σε καμιά ευνομούμενη πολιτεία δεν θα περνούσε χωρίς κυβερνητικούς τριγμούς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν δριμεία κριτική στον υπουργό Αμυνας αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ.Κοντονή και προβαίνουν σε διάφορες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να έρθουν όλα στο φως.

Η επόμενη μέρα απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Αν όμως δεν έχει αυτοδυναμία θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συζητείται όλο και περισσότερο στην Πειραιώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει επίθεση φιλίας στην Φώφη Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται ότι είχε δώσει το «παρών» και στο συνέδριο του Ποταμιού πέρυσι τροφοδοτώντας τότε σενάρια σύμπλευσης των δύο κομμάτων που όμως τώρα δείχνουν να έχουν περάσει σε μια φάση ασφαλών αποστάσεων.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ