Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πόσα λεφτά δίνει η γερμανική αστυνομία για να «δώσετε» το πρόσωπό σας στην κυβέρνηση

Δωροεπιταγές αξίας 25 ευρώ για το Amazon, προσφέρει η γερμανική αστυνομία σε 275 εθελοντές που θέλουν να συμμετέχουν σε δοκιμή αναγνώρισης προσώπου.

Για τη δοκιμή, η αστυνομία ζητά από τους συμμετέχοντες να επισκέπτονται το σιδηροδρομικό σταθμό Südkreuz του Βερολίνου αρκετές φορές την ημέρα και όσοι θα κάνουν τις περισσότερες επισκέψεις κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου των έξι μηνών, θα είναι κατάλληλοι για «ένα από τα τρία ελκυστικά βραβεία»: το AppleTalk Series 2, ένα Fitbit Surge και μια δοκιμή με το Hero GoPro.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere, δήλωσε ότι αν η διαδικασία είναι επιτυχής θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές και θα χρησιμοποιηθεί επίσης για μια σειρά ποινικών ερευνών.

«Έχουμε ήδη βιντεοεπιτήρηση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά δεν είμαστε σε θέση, για παράδειγμα, να βάλουμε μια φωτογραφία ενός τρομοκράτη σε λογισμικό που θα μας προειδοποιεί όταν εμφανίζεται σε ένα σταθμό», δήλωσε ο Maiziere σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Tagesspiegel.

«Εάν αυτό το λογισμικό αποδειχθεί αξιόπιστο, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σοβαρά εγκλήματα σε άλλα μέρη εξοπλισμένα με κάμερες παρακολούθησης», δήλωσε.

Η έκθεση Tagesspiegel ανέφερε ότι το νέο σύστημα είναι απίθανο να αντιμετωπίσει νομικά εμπόδια, δεδομένου ότι η χρήση του θα περιορίζεται στη στόχευση υπόπτων και επομένως δεν θα παραβιάζει τις πολιτικές ελευθερίες ανθρώπων που δεν αναζητήθηκαν σε έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ