Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μνημόνιο» Τσίπρα και στα… μπάνια των υπουργών

Κάθαρο μήνυμα ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι καθοριστικοί για την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνουν όσα δεν έγιναν μέχρι τώρα θα στείλει σήμερα από την συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός πέρα από την ενημέρωση που θα κάνει στα στελέχη της κυβέρνησης του για το περιεχόμενο της συμφωνίας αναμένεται να ζητήσει από όλους να σηκώσουν τα μανίκια και να εργαστούν με τον καλύτερο τρόπο για την καθημερινότητα των πολιτών επισημαίνοντας τους μάλιστα ότι θα ήταν καλό να απομακρυνθούν ελάχιστα από τα γραφεία τους το επόμενο διάστημα.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στους βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος με βάση την απόφαση και τον προγραμματισμό του τελευταίου Eurogroup ενώ θα ζητήσει απ όλους τους συνεργάτες του επιτάχυνση του έργου που έχει αναλάβει κάθε υπουργείο.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι αφού μέσα από αυτές τις ενέργειες ευελπιστεί ότι θα πιαστούν οι στόχοι της συμφωνίας ενώ θα επιταχυνθούν και οι διαδικασίες ρυθμίσεις του χρέους.
Ακόμα αναμένεται να αναφερθεί στους τρόπους που θα δοθεί ώθηση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων στον αγροτικό τομέα, η αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό της γεωστρατηγικής θέση της Ελλάδας, η οποία αποτελεί κόμβο στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, η αξιοποίηση του τουρισμού, του πλεονεκτήματος της γεωθερμίας και τέλος του ανθρώπινου κεφαλαίου, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση των νεοφυών επιχειρήσεων και της καινοτομίας. «Στόχος είναι –θα επισημάνει ο πρωθυπουργός- μέσα από το εθνικό αυτό σχέδιο να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία κατά 10 μονάδες μέχρι το τέλος του 2020.»
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την αυθόρμητη δήλωση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που έκανε ο πρόεδρος της Κομισιον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέρμπερ ο οποίος είπε ότι «χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Για αυτό, θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον».
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν με αφορμή αυτές τις δηλώσεις μιλώντας στο Euro2day επεσήμανε ότι «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα αναμέναμε. Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Όσο για την προσωπική μου σχέση με τον κ. Τσίπρα υπάρχει «άνεση», εκτίμηση και εμπιστοσύνη».



parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ