Παρά το κλίμα κατήφειας που επικράτησε στη συνεδρίαση, τις γκρίνιες και την σκληρή κριτική το συμπέρασμα που τελικά βγήκε από την συζήτηση είναι ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν  σήμερα και τα τελευταία προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να βρεθεί μια κάποια λύση στο θέμα του χρέους.
 Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την  διάρκεια της συζήτησης έγινε κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα του χρέους αφού όπως είπαν  αρκετοί από τους παρευρισκόμενους   η κυβέρνηση ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση. Μάλιστα κάποιοι βουλευτές μίλησαν  για «επικοινωνιακή φούσκα» ακόμα και για «success story». «Πότε συζητάμε; Μόνο όταν πρέπει να ψηφίσουμε» φέρεται να είπε βουλευτής προς τους υπουργούς, ενώ άλλος έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικής.
Άλλοι πάλι βουλευτές εξέφρασαν εκνευρισμένοι την οργή τους γιατί οι δανειστές δεν σταματούν να ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα  «Υπάρχει η αίσθηση ότι οι απαιτήσεις δεν σταματούν και δεν θα σταματήσουν ποτέ  »είπε χαρακτηριστικά   στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Από την πλευρά του  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  είπε πως ίσως άξιζε η καθυστέρηση  «για να πάρουμε κάτι καλύτερο», ενώ επισήμανε πως όλο αυτό το κλίμα που θα δημιουργηθεί ενδεχομένως να λειτουργήσει θετικά και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αναφερόμενος στις επιδιώξεις που έχει θέσει η κυβέρνηση προκειμένου  να κλείσει έστω και προσωρινά το θέμα του χρέους ο υπουργός είπε πως μια  καλή διατύπωση που θα βοηθούσε την ΕΚΤ θα ήταν ότι « τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που έχει προχωρήσει η Αθήνα βοηθούν την πορεία βιωσιμότητας του χρέους.
Η υπουργός εργασίας  Έφη Αχτσιόγλου  διέψευσε πάντως ότι υπάρχει μπλόκο στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων από το ΔΝΤ και συγκεκριμένα από τον Πολ Τομσεν

parapolitika.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top