Οι εργαζομένων του «Πήγασου» συγκροτούν επιτροπή που θ' αναλάβει να έρθει σε επαφή με πιστώτριες τράπεζες κι εμπλεκόμενους, την ώρα που η εισαγγελία προχωράει σε ποινικές διώξεις στελεχών.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών του ομίλου Μπόμπολα και τριών τραπεζών για τα «θαλασσοδάνεια» της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ» , προχωρεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Και οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν αποστολή σωτηρίας για τις εφημερίδες Εθνος - Ημερησία και τα άλλα μέσα του ομίλου.

Παραγγελία ποινικών διώξεων

Την άσκηση των ποινικών διώξεων παρήγγειλε η οικονομική εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια ο εκδοτικός όμιλος.

Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου προκειμένου να την χρεώσει για εκτέλεση, περισσότερα από είκοσι τραπεζικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων,είναι υπόλογα για το κακούργημα της απιστίας, από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση.

Η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.


Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. για τα δάνεια που χορηγήθηκαν το 2006 και την περίοδο 2013-2014.

Τι αποφάσισε η ΓΣ των εργαζομένων

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με τις πιστώτριες τράπεζες και κάθε άλλο εμπλεκόμενο προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες «διάσωσης» των εφημερίδων και των άλλων μέσων του Ομίλου.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι Γιάννης Σαραντάκος, Γιώργος Γάτος, Κατερίνα Ροβά,Εφη Καραγιώργου και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του 'Εθνους και της Ημερησίας.

Πηγή: thetoc.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top